lillafüred palotaszálló
A lillafüredi palotaszálló télen és nyáron is lélegzetelállító látványt nyújt. (Fotó: Tóth Balázs/hellomiskolc.blog.hu)

Február 1-ig még biztosan tartanak a turizmust érintő korlátozó intézkedések, amelyek miatt a turisztikai attrakciók nagy része nem látogatható. A kirándulni vágyókat azonban számos lehetőség várja ebben a helyzetben is, ahol biztonságos körülmények között, a szabályokat teljes mértékig betartva mozdulhatnak ki a négy fal közül, és szerezhetnek élményeket a téli időszakban. Íme 7+1 tipp, hogy mit érdemes célba venni Miskolcon és környékén akár már ezen a hétvégén is. Következzenek Miskolc legjobb látnivalói!

1. Lillafüredi kisvasút

lillafüredi kisvasút
(Fotó: Kenyeres Gábor/erdeiprogramok.hu)

A lillafüredi erdei kisvonat téli menetrend szerint hétvégéken indul a Miskolc-Diósgyőr városrészben található Dorottya utcai végállomásról a Bükkben lévő Garadnára. Ha megéheznénk vagy egyedi gasztronómiai ajándékot szeretnénk vásárolni, akkor a Lillafüredi Pisztrángtelepen különleges füstölt pisztráng is beszerezhető. Ha már itt járunk, kár lenne kihagyni egy sétát a több mint 200 éves újmassai őskohó épületénél.

2. Bánkúti Sícentrum

Garadnáról a Bánkúti Sícentrum felé is túrázhatunk. A síközpontban kedvező időjárási körülmények esetén hét lesiklópályán, kijelölt sífutónyomvonalon és egy elkülönített szánkópályán hódolhatunk a tél örömeinek. Aki csak most ismerkedne a sporttal, annak síoktatásra is nyílik lehetősége. A sícentrum melletti 956 m magas Bálvány tetején álló Petőfi-kilátóból akár a Magas-Tátra hegyeit is megpillanthatjuk.

A top 10 miskolci látnivalók a következő oldalon folytatódnak. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4