koncsik melinda
Melinda három évig alakította a VW Lupót, ezzel egy gyerekkori álma vált valóra

Melinda egy vérbeli autós csaj, már gyerekkorában sem a szokványos tinimagazinok érdekelték, hanem az autós újságok. A 32 éves családanya és autórajongó immár négy éve egy Volkswagen Lupo boldog tulajdonosa, amelyet saját maga alakított át és tett teljesen egyedivé. Egyebek mellett a különleges autójáról, az autók és a vezetés iránti szerelméről, valamint az autós találkozók révén szerzett élményeiről kérdeztük. Tipp: Zséda: Azt a derűt adja nekem a MINI Countryman, mint amikor egy delfinre nézek!

Mesélj magadról, mivel foglalkozol?

Koncsik Melinda vagyok, 32 éves és a világ legszebb foglalkozását űzöm jelenleg, családanya vagyok. Nagykőrösön élek a párommal és kislányommal. Párommal 2018-ban alapítottunk egy autós csapatot Hungarian Fanatic Cars néven, amit azóta is a csapattársakkal működtetünk. Szezonban többnyire a hétvégék az autótalálkozókról szólnak, próbálok minél több helyen megjelenni. Egy fajta hobbiként élem meg ezt.

Akkor mondhatjuk, hogy autós csajnak tartod magad?

autó fóliázás
A pink méhsejtes dizájn igazán egyedivé varázsolja a VW Lupót

Már kislányként sem a babák foglalkoztattak, inkább matchboxok és dömperek sorakoztak a szobámban, a kor előhaladtával pedig csak felerősödött bennem az autók iránti szeretetem. Tinédzserként a Bravo magazinok helyett is különböző autós újságokat lapozgattam. A ’90-es években például a közkedvelt Turbo rágóból az autós képeket gyűjtöttem nagy előszeretettel. Igen, azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy autós csaj vagyok.

Miért éppen a Volkswagen Lupo rabolta el a szívedet?

Maga a típus már tini koromban – amikor először láttam magyar utakon – felkeltette a figyelmemet, de ekkor még jogsim sem volt. Az évek során aztán többször visszakacsintgattam a típusra, de az élet mindig mást hozott. Amikor lehetőségem volt, mindig raktam félre a keresetemből, gyűjtögettem szorgosan, hogy minél közelebb kerüljek a célom eléréséhez. Aztán 2017-ben Ausztriában a Wörthersee Treffenen volt szerencsém testközelből látni néhány csodálatosan átépített Lupót. Megtetszett a gömbölyű formája, az autó kiállása, összességében úgy mindene. Akkor döntöttem el, hogy nem halogatom tovább a dolgot, hiszen nagyon szerettem volna már egy ilyen autót.

Hogyan jutottál hozzá a Lupódhoz?

volkswagen lupo
Melinda és a méhsejtes Volkswagen Lupo

A Treffenről hazaérve nekiestem a keresgélésnek, szerencsémre gyorsan megtaláltam a hőn áhított autót. Mai napig emlékszem arra az izgatottságra, amit akkor éreztem. Azonnal felvettem a kapcsolatot az eladóval, akitől hatalmas öröm volt hallani, hogy: „Igen, meg van még az autó!” A hirdetésben szereplő képek alapján a ráadás egy ABT hátsó lökhárító volt a hozzá tartozó ABT kipufogóval, ami még jobban felfűtött. Az adásvétel lebonyolítása után öröm és boldogság járt át, egyrészt azért, mert megvalósult egy álmom, másrészt mert, hát, mégis csak ez volt az első autóm. Amint beleültem, éreztem, hogy ő az „igazi.” A fejemben csak úgy cikáztak az ötletek, hogy mit és hogyan fogok majd rajta módosítani. Ezt se hagyd ki: Új “szívet” kapott Aritól a 231 lóerős, jobbkormányos Mazda RX8

Ha érdekel, hogyan nyerte el jelenlegi állapotát a Volkswagen Lupo, kattints a következő oldalra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3