arctic bath
A szobákért elég borsos összeget kell fizetni

Dübörög a turizmus, az utazók egyre exkluzívabb és nagyobb élményeket nyújtó nyaralásokat igényelnek, ami nemcsak azt jelenti, hogy a lakóhelyüktől egyre távolabb utaznak, de azt is, hogy különlegesebb helyeket fedeznek fel, különlegesebb programokban vesznek részt és az utazás alatt mindenképpen keresik az egyediséget. Ebbe az élményvadászatba tökéletesen beleillik az a svéd luxusszálloda, amely pár hete nyitotta meg a kapuit. Egyediségét pedig az adja, hogy a szobái a vízen lebegnek.

uszo hotel svedorszag
Kilátás a 24 négyzetméteres szobából

A Lule folyón lebegnek a luxus szálló apartmanjai

Jeges víz és erdő veszi körül azt a svéd, vízen lebegő hotelt, ami január végén nyitotta meg a kapuit. A Lappföld svédországi részén fekvő Arctic Bath hotel apartmanjai a Lule folyón lebegnek, amelyeket fa stégeken keresztül lehet megközelíteni és télen a jégbe fagyva, míg nyáron a vízen úszva várja a hideget kedvelő vendégeit. Az úszó hotel kör alakú központi épülete mellett 24 négyzetméteres szobák úsznak a vízen. A nagyobb, 62 négyzetméteres apartmanok a szárazföldön kaptak helyet.

uszo hotel apartman
Környezetkímélő anyagokat használtak a svéd luxusszálloda megépítésénél

Nem olcsó mulatság, ha az úszó hotel a szállásunk

Az úszó hotel megépítése nem kevés műszaki akadály kiküszöbölésével járt. A vízi egységeknél például biztosítani kellett a csapvíz és az elektromosság szabad áramlását. Ezen túl fontos szempont volt, hogy a lehető legkörnyezetkímélőbb anyagokat használják használják fel, illetve, hogy a fenntartása se jelentsen terhet a környezetére.

artcic bath szalloda
A vízen lebegő apartmanokban van fürdőszoba, padlófűtés, franciaágy, WIFI

A szobákért elég borsos összeget kell fizetnie a vendégeknek, egy júniusi hétvégén, két főre, két éjszakának az ára a vízen úszó szálláson 640 ezer forintnak megfelelő svéd korona. A nagyobb szárazföldi apartmant pedig 700 ezer forintért lehet kibérelni ugyancsak két éjszakára.

Svédországban több különleges szállás is található, nagy népszerűségnek örvend például a Jéghotel, ahol már több mint egymillió vendég fordult meg. A hagyományos “meleg” lakosztályok mellett a pár fokosra hűtött jégszobákban is meg lehet szállni, de igyekezni kell az élményért, a hotel egy része ugyanis minden tavasszal “elolvad”.

Forrás: Turizmus Online; fotók: Arctic Bath