xev yoyo villanyautó

A nagyvárosi közlekedésre kínál környezetbarát alternatívát a Xev YOYO, az olasz hátterű, tisztán elektromos városi kisautó. A 150 kilométeres hatótávú (WLTP), 80 km/órás végsebességű autó 6 600 000 Ft-os árával a legolcsóbb autónak számít jelenleg a piacon. A hazai forgalmazó Royal-Kert Kft. az évtized második felében több ezer darabszámos értékesítéssel tervez.

Megkezdődött a részben 3D-s nyomatással készülő YOYO tisztán elektromos kisautó forgalmazása Magyarországon. Az olasz XEV Cars cég által forgalmazott kétszemélyes, mindössze 2,5 méter hosszú és kevesebb mint 4 méteres fordulási körű autó városi közlekedésre kínál dinamikus és környezetbarát alternatívát.

Mire képes a YOYO?

yoyo autó

A minimális költségekkel fenntartható Xev YOYO 10,3 kWh-s akkumulátorral rendelkezik. Az otthoni vagy utcai töltéssel az átlagos töltési idő 3,5 óra, de a technológia lehetővé teszi az 5 perces akkumulátor cserét, ami jelenleg az autómegosztók által élvezhető előny. A maximális teljesítménye 11 kilowatt, a végsebessége pedig 80 km/h, ami lehetővé teszi a szabályos közlekedést az ország bármelyik közútján. A jármű töltése otthoni körülmények között, 100 km-re vetítve körülbelül 700 forintba kerül (nem kalkulálva az ennél jóval kedvezőbb, támogatott villany árszabással).

xev cars yoyo

A YOYO a mai kor elvárásainak megfelelően LED világítással, klímával, elektromos fűtéssel, panorámatetővel, elektromos ablak- és tükörállítással rendelkezik és kulcs nélkül nyitható. Csomagtere pedig méretét meghazudtolóan nagy, 180 literes, így nagyobb csomagok is bőven elférnek benne. Egyedi megjelenése és megkapó színvariációi díjnyertes olasz dizájnerek munkájának köszönhetőek.

Sokszorosára bővülhet a Xev YOYO flotta

xev yoyo autó

Kishalmi Tibor, ügyvezető igazgató, elmondta: „Magánszemélyeknek és cégeknek is egyaránt jó megoldást jelenthet a környezetbarát városi közlekedéshez a Xev YOYO. Jól manőverezhető és kis helyen is elfér. B1 jogosítvánnyal már 16 éves kortól vezethető, és reméljük, hogy az autósiskolák mielőbb meglátják a B1 oktatásban rejlő üzleti lehetőségeket. A jármű kategóriájából fakadóan cégek számára áfa visszaigényléssel vásárolható meg. Kiválóan alkalmazható városi közlekedésre, ezáltal akár a futároknak is jó alternatíva lehet. A YOYO sokszínűségét mutatja, hogy Olaszországban már a közösségi autómegosztók is felvették kínálatukba.” A YOYO jelenleg országszerte 11 helyen kapható szalonokban és kereskedelmi egységekben, és ugyanezen pontokon a szerviz is elérhető, csakúgy, mint az alkatrész-ellátás.

Fotók: DMB, pr

Kapcsolódó:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •