„A Madách Színház mély megrendüléssel tudatja, hogy elhunyt Csűrös Karola színművésznő” – olvasható a színház Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben. Mint írják, öt évtizeden át volt a színház tagja, derűs személyiségével jókedvet hozott mindennapokba. Csűrös Karola 85 éves volt. Ez is érdekelhet: Csűrös Karola már nem reménykedik, úgy véli, számára ez már a vég

A színésznő 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Cserfes, jókedvű naivaként kezdte pályáját, modern lányfigurák megformálásával. Hamar rátalált saját művészi hangjára, karakterszerepek megformálásával, vígjátékokkal érte el legnagyobb sikereit. Első jelentősebb filmszerepét a Két emelet boldogság című filmben kapta 1960-ban. 1962-ben szerződött a Madách Színházhoz.

A Szomszédok Etus szerepe hozta meg Csűrös Karola számára az országos ismertséget

Főbb szerepei között megtalálható Célia, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékában, Margit a Régimódi történetben, fantasztikus komika Ray Cooney: Ne most, drágám! című komédiájában. Utolsó bemutatója a Forgószínpad volt, amelyben többek között Psota Irénnel, Pásztor Erzsivel, Békés Italával, Für Anikóval, Kállai Ilonával, Lehoczky Zsuzsával és Zenthe Ferenccel játszott együtt.

csűrös karola
(Fotó: ATV Magyarország/YouTube)

Férje, Horváth Ádám teleregényében, a Szomszédokban lett országosan ismert és nagyon népszerű, karaktere révén örökre mindenki számára Etus maradt, talán azért, mert ő maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés és a humanizmus.

Művészetét 1993-ban Erzsébet-díjjal és Déryné-díjjal ismerték el, 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét. 2006-ban érdemes művész kitüntetésben részesült művészi alázattal és odaadással megformált színpadi szerepeiért, a közönség szeretete által kísért film- és televíziós alakításaiért. Csűrös Karola színésznőt a Madách Színház saját halottjának tekinti

Ha érdekelnek a legfrissebb sztárhírek, kattints az alábbi címekre:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •