ID.4 Volkswagen e-suv
Tiszta, áramló dizájnját a természet ihlette

Megérkezett a Volkswagen első teljesen elektromos meghajtású szabadidőautója, az ID.4, amely nulla helyi kibocsátást generál, és szén-dioxid-semleges egyensúlyban készül. A kompakt ID.3 után az ID.4 SUV a második teljesen elektromos modell. Összességében a Volkswagen márka tizenegy milliárd eurót fektet be az elektromos mobilitásba 2024-ig a Transform 2025+ stratégia részeként.

Sokoldalú tehetség

Az ID.4-et sportosan, ugyanakkor könnyen és kényelmesen lehet vezetni. Az akkumulátor akár 77 kWh (nettó) energiát tárol el, és legfeljebb 520 km (WLTP) hatótávolságot tesz lehetővé. Az utastér alá van felszerelve, ami garantálja az alacsony súlypontot. A hátsó tengelynél elhelyezett elektromos meghajtómotor 150 kW (204 LE) teljesítményt termel – ez elegendő ahhoz, hogy 0-ról 100 km / h-ra 8,5 másodperc alatt gyorsuljon fel, és 160 km / h maximális sebességet érjen el az ID.4. A hátsókerék-hajtás erős tapadásának és 21 centiméteres hasmagasságának köszönhetően az E-SUV szelíd terepen is jól teljesít.

Az ID.4 egyenárammal kb. 30 perc alatt tölthető fel egy egyenáramú gyorstöltő állomáson, hogy a következő 320 km-t (WLTP szerint 125 kW-nál) megtegye.

Az E-SUV működési koncepciója két kijelzőn alapul

Az egyik átlósan akár 12 collos és érintési funkcióval, valamint a „Hello ID” természetes hangvezérléssel rendelkezik. Az új ID.Light – keskeny fénysáv a szélvédő alatt – intuitív módon támogatja a járművezetőket. A kibővített valóságban megjelenő head-up kijelző opcionálisan elérhető, hogy a kijelzők sokaságát elegyítse a valósággal – például a járművezetőket irányító figyelmeztető navigációs nyilak pontosan a megfelelő sávban vannak kivetítve az útfelületre. A Discover Pro navigációs rendszer a We Connect Start online szolgáltatásokat fedi fel. Az IQ.Drive vezetőt támogató asszisztens rendszerek még nyugodtabbá teszik a vezetést, és ez különösen érvényes a Travel Assistre.

ID.4 belső tér
A műszerfal lebegő hatást kelt az új ID.4-ben

Az ID.4 külseje sportos, belseje tág

Tiszta, áramló dizájnját a természet ihlette, és nagyon jó aerodinamikát garantál 0,28-as ellenállási együtthatóval. Már az alapváltozatában is olyan fényszórók találhatók, amelyek szinte teljesen fénykibocsátó diódákkal vannak felszerelve, míg a hátsó lámpa egységeket teljesen ezzel a technológiával szerelték fel. A csúcskategóriás változatként az interaktív IQ.Light LED mátrix fényszórók még progresszívabbak: elforduló lencsemodulokkal fogadják a sofőröket, és intelligensen vezérelt távolsági fényt hoznak létre. A legfeljebb 21 collos átmérőjű nagy kerekek kiemelik a jármű karakterét.

id.4 belső tér ülések
Bőséges a helykínálat belül

A 4,58 méter hosszú ID.4 belsejében rendelkezésre álló hely a következő kategóriába tartozó hagyományos SUV-ok szintjén van. A színek és az anyagok modernek, ugyanakkor otthonosak is. A hátsó üléstámla helyzetétől függően a csomagtér 543 és 1575 liter közötti űrtartalommal büszkélkedhet. Az ID.4 felszereltségi listája tartalmaz elektromos nyitású csomagtartóajtót, tetőkorlátot és vonóhorgot is.