ID.4 belső tér
A műszerfal lebegő hatást kelt az új ID.4-ben

Tágas tér, letisztult vonalvezetés, magával ragadó világítás és fenntartható forrásból származó kárpitok: az ID.4 belső tere egy modern, hívogató szalon. A Volkswagen első, tisztán elektromos SUV modelljére már nem kell sokat várni.

Már a beszállás is igazi élmény az ID.4-be

A hasonló Volkswagen modellektől eltérően a jármű belső tere egy teljesen új karaktert tükröz, hiszen az elektromos hajtásnak köszönhetően is igen tágas beltérrel dolgozhattak a tervezők. Már a beszállás is igazi élmény: az ID.4 ajtókilincsei belesimulnak a karosszériába és elektromosan nyitnak. A vezető és az utasok is hatalmas ajtónyílásokon keresztül foglalják el helyüket. A csomagtartó alaphelyzetben, a hátsó üléstámlák függőleges helyzetbe állításával is 543 literes. Az ID.4 belső kialakítását áramvonalas és könnyed vonalvezetés jellemzi, a lényeges elemekre fókuszálva. A műszerfal lebegő hatást kelt, a nagyméretű, billenő (opcionálisan üvegből készült) panoráma napfénytető pedig biztosítja az égbolt zavartalan látványát. Sötétedés után a háttérvilágítás beállításánál 30 színből választhatunk.

ID.4 belső tér
Áramvonalas és könnyed belső dizájnt kapott az ID.4

Az ID. Light – a szélvédő alatt futó fénycsík – egy teljesen új elem minden ID. modellnél. Ez számos helyzetben támogatja a vezetőt a különböző színekben elérhető intuitív fényhatásaival. Jelzi a vezetőnek, hogy a jármű hajtásrendszere aktív és az autó nyitva vagy zárva van. Hangsúlyozza a vezetéstámogató és navigációs rendszerektől érkező információkat és jelzi a fékezési szándékot illetve a bejövő telefonhívásokat. Villogásával a sávváltási javaslatot jelzi és figyelmeztetheti a vezetőt, ha az ID.4 rossz sávban közlekedik.

Az ülések kiemelkedő kényelmet nyújtanak

Az ID.4 első ülései egyaránt sportosak és kényelmesek. Számos elektromosan állítható funkcióval rendelkeznek, az ágyékcsigolya támaszték pedig beépített masszázsfunkcióval bír. A két jövőbeni, limitált darabszámban készülő ID.4 modell teljesen állatmentes forrásból származó üléshuzatot kap. Ezek műbőr és ArtVelour anyagok kombinációjából készülnek majd, utóbbi egy mikroszálas anyag, amely közel 20 százalék újrahasznosított PET palackot tartalmaz – csakúgy, mint az új Audi A3 ülései. Az ID.4 1ST és az ID.4 1ST Max limitált darabszámú modellek belső terét a Platinum szürke és a Florence barna színek nyugodt, kifinomult árnyalatai határozzák meg.

ID.4 SUV VW
Izgalmasnak tűnik a Volkswagen első tisztán elektromos SUV-ja

2020 kulcsfontosságú év a márka nagyszabású e-offenzívájában. Az ipari formatervezési díjt nyert ID.3 már megérkezett az első ügyfelekhez, a Volkswagen első tisztán elektromos SUV-jának első darabjait pedig várhatóan még az év vége előtt kiszállítják.