nyári úti célok last minute nyaralás nyár slágerei strandkiegészítők tengerpart nyaralás
(fotó: Freepik)

Az elmúlt hónapokban újra felpezsdült az élet, és sokan már kihasználták, hogy újra szabadabb az utazás. Vannak azonban olyanok, akik még csak most tervezik a külföldi pihenésüket, nekik adunk most tippeket. Szerencsére a magyar és európai védettségi igazolvány már számos helyre utazhatunk, akár egy forró, napos tengerpartra vágyunk, akár egy nagy múltú kozmopolita városra. Mutatjuk, melyek a legnépszerűbb last minute úti célok. Ezt is érdekelhet: Íme a legszebb európai tengerpartok listája! Te melyiken jártál már?

1. Tengerpart és történelem Cipruson

larnaka ciprus
Larnakai kikötő

Bár sokan csak az all-inclusive hotelekről és a vízparti pihenésről ismerik Ciprust, valójában sokkal több lehetőség lakozik benne. Tökéletes választás azoknak, akik szívesen pihennek a tengerparton, de azoknak is ajánljuk, akik a történelmi nevezetességek iránt is érdeklődnek. Legyen szó az ország legrégebbi városaként számontartott Lárnakáról, vagy a többezer éves ókori emlékeiről ismert Páfoszról, rengeteg helyi látványosságot rejtenek Ciprus építészeti emlékei és múzeumai. Míg Lárnaka legnagyobb látványosságai a messze földön híres Szent Lázár templom, valamint az ősi Kition erőd, addig Páfoszban nem szabad kihagyni a világhírű mozaikok és hozzájuk tartozó villák régészeti leleteit, a tengerpart mentén feltárt királysírokat, illetve az évezredes múltú bizánci templomokat.

2. Marseille, Provance kapuja

marseilles last minute nyaralás úti cél

Azoknak, akik a kirándulást és a városnézést részesítik előnyben, Marseille biztosan nem okoz csalódást. Franciaország második legnagyobb városa egy kikötőváros, amelyet időszámításunk előtt 600 körül alapítottak. A világ ötödik legnagyobb kikötőjén kívül számos nevezetességet meglátogathatunk Marseille-ben, például a Monte Cristo grófjából ismert If várát, a neobizánci stílusú Notre Dame de la Garde Székesegyházat, de lazulhatunk a városi Borély parkban is, vagy akár filmes helyszíneket is felkereshetünk, például a Taxi filmek jeleneteit végigkövetve. A gasztronómia szerelmeseinek is színes palettát nyújt Európa második legnaposabb városa: a Le Cours Julien negyedben a hangulatos bárok, könyvesboltok és kávézók sora várja a finomságokra éhezőket. Ezt se hagyd ki: 5+1 indok, amiért Provence a legjobb franciaországi nyári úti cél idén

A következő oldalon további last minute nyaralási úti célok várnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2