Sör

Ha a nyár neked is egyet jelent a jéghideg ízesített sörök kortyolgatásával, akkor van egy jó hírünk. Újabb alkoholmentes sör íz érkezett a boltok polcaira, amit vezetés előtt is nyugodtan kipróbálhatsz. Tipp: Egészséges étrend: lehetetlen cukor nélkül?

Rajongunk az alkoholmentes ízesített sörökért

Az alkoholmentes sör, legyen szó akár gyümölcs ízű, akár nem ízesített változatról, egyre népszerűbb. 2023-ban 274 ezer hektoliter volt az alkoholmentes, ízesített sörök értékesítése Magyarországon, a csökkentett alkoholtartalmú és alkoholmentes sörök eladásának összaránya a forgalom 7%-át tette ki a Magyar Sörgyártók Szövetségének 2023-as jelentése szerint. Az is kiderült, hogy szívesen próbálunk ki új ízeket és ha már nyár és beach body, sokan keressük tudatosan az alacsony kalóriatartalmú változatokat. 

A málna savanykás ízvilága passzol a sörhöz

A különböző fogyasztói igényekre reagálva egy izgalmas, ugyanakkor alacsony kalóriatartalmú változatott vezetett be a Dreher a meglévő ízesített sörei mellé. Mivel a tavasz és a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse a málna, aminek édes, ugyanakkor kellemesen savanykás íze különösen frissítően hat, így ezt az ízt vette fel a kínálatába a sörgyártó. A legújabb termék kalóriatartalma alacsonyabb, mint a többi gyümölcs ízű Dreher 24 variánsé. A málnás verzió átlagos tápértéke 100 ml termékben 15 kilokalória, míg a portfólió többi gyümölcs ízű termékének átlagos tápértéke ugyanekkora mennyiségben jellemzően 22 és 26 kilokalória között mozog.  

Dreher

Az alkoholmentes sör alig 125 éve létezik

Az alkoholmentes sör készítése a 20. század elején kezdődött. A söriparban ez az innováció viszonylag újnak számít. A 19. században Németországban egy borászcsalád által kifejlesztett vákuumdesztillációs módszerrel először sikerült alkoholmentes sört előállítani anélkül, hogy az ital ízét vagy aromáját jelentősen befolyásolta volna. A 20. század során a modern alkoholmentes sör előállításának technológiái, mint az erjesztés korlátozása vagy az alkohol eltávolítása, széles körben elterjedtek. Ezeknek a technikáknak köszönhetően az alkoholmentes sörök ízvilága egyre inkább közelít az alkoholtartalmú sörökéhez. Az egészséges életmódra való törekvés és a motorizált társadalom hatásai miatt az alkoholmentes sör iránti kereslet az utóbbi évtizedekben jelentősen megnőtt. Napjainkban az alkoholmentes sör minőségében és ízében is egyre jobban hasonlít az alkoholtartalmú változatokhoz.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Freepik)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •