malackavezo
Japánban először nyílt malackávézó tavasszal, amely hihetetlen népszerűségre tett szert rövid idő alatt

Azt már megszokhattuk idehaza is, hogy léteznek kutyabarát helyek, hízelgő-sündörgő cicákkal vagy épp egzotikus állatokkal csábító presszók. De a tokiói malackávézó tényleg újdonság: a csöpp kis állatok mágnesként vonzzák a közönséget.

malackavezo japanban
A nagy népszerűség miatt előre kell időpontot foglalni a malackávézóba

A sztárok imádják a malacokat

Az amerikai sztárok körében komoly kultusza van a mikromalacoknak: George Clooney mellett Paris Hilton és Ariana Grande is büszke disznótulajdonos. És bár Japánban a sertést nem tekintik háziállatnak, a kávézó tulajdonosa azzal a céllal nyitotta meg a helyet, hogy még jobban megismertessék az emberekkel ezeket a csöpp kis állatokat. Akár olyan mértékben, hogy végül a család tagjaként tekintsenek rájuk. A terv bejött: a Mipig malackávézó forgalma rövid idő alatt a duplájára nőtt.

A malackávézó nem disznóól

A kávézó modern belső tere inkább emlékeztet egy kifinomult nagyvárosi környezetre, semmint disznóólra vagy hagyományos kávézóra. Ami pedig az állatokat illeti: a malackák között egyik-másik olyan kicsi, hogy egy teáscsészében is elfér. Egyébként nem valami különleges fajtáról van szó, hanem egy szokványos malacfajta nagyon kicsi példányairól. A Mipig ezzel egyedivé tudott válni és kitűnt az erős japán kávézópiacon, ahol ez nem könnyű.

malackavezo 3
Nem disznóól, de igazából nem is kávézó: a Mipig inkább hasonlít egy állatbarát közösségi térre

Habár Magyarországon malackávézó még nem nyílt, különleges helyekből nálunk sincs hiány. Ott van például a kávérajongók belvárosi kultikus üzlete, amely nemrég interaktív formában nyitott újra. Olyan helyet is találunk, ahol robotok szolgálnak fel, de a különleges salvadori kávékat is élvezhetjük már itthon.

Forrás: www.turizmus.com; fotók: mipig.cafe

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •