Vadkacsa
Kiskacsákat mentett a Magyar Közút (fotó: pixabay/alexas_fotos)

A Magyar Közút hallatán elsősorban az autópálya építés, és az úthálózat felújítása jut mindenkinek eszébe. Nem meglepő tehát, hogy mindenkit ámulatba ejtettek legújabb videójukkal, amelyen apró kiskacsákat mentenek meg a vállalat dolgozói.

Éjszaka mentett a Magyar Közút

Furcsa riasztás kapott egy éjszaka a Magyar Közút diszpécsere. Az egri mérnökség központjába érkező telefonhívásban ugyanis arról tájékoztatták a vállalatot, hogy egy kacsa család szorult a víznyelő nyílásba. A járókelők hiába próbáltak segíteni a bent rekedt vadkacsa kicsinyeknek, nem jártak sikerrel. Ennek egyrészt a víznyelő mélysége volt az oka, másrészt pedig a sűrű rácson bizony nem képes áthatolni az emberi kéz.

A Magyar Közút dolgozója hamar a helyszínre érkezett, és azonnal megkezdte a bajbajutott kiskacsák mentését. Az útellenőr első ízben telepítette az úttereléshez szükséges eszközöket, majd megkezdte a víznyelő kibontását. A kacsa mama mindeközben végig az út szélén maradt, és várta, hogy újból hozzászaladjanak kicsinyei. A víznyelő kibontását követően minden egyes kiskacsát sikerült az útellenőrnek kiemelni, akik azonnal rohantak is riadt édesanyjukhoz. A megható mentésről videófelvétel készült, amelyet a Magyar Közút saját Instagram oldalán osztott meg. Mi pedig nektek is megmutatjuk a nap legcukibb videóját:

További szívmelengető videókra is kíváncsi lennél? Akkor ne hagyd ki korábbi cikkeinket: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •