Kezdőlap Style&Trend Gasztro Magyar kézműves csokoládé vitte el az idei gasztro-Oscart

Magyar kézműves csokoládé vitte el az idei gasztro-Oscart

(Fotó: Freepik)

Konyak ízesítésű csokoládéval nyert a magyar vállalkozás, a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awardson. A manufaktúra bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal nevezve az utóbbi 4 évben 18 nemzetközi díjjal gazdagodott. Idén eredeti francia konyakkal ízesített étcsokoládé trüffeljüket választották a világ élvonalába.

A magyar kézműves csokoládé volt az est fénypontja

A bírák kiemelték, hogy a díjazott termékben a konyak selymesen, kiegyensúlyozottan harmonizál az étcsokoládé kakaós, fűszeres ízével. Lenyűgözőnek, az este fénypontjának tartották a kóstolás élményét: „A csokoládéhéj roppanását, az azt rejtő tölteléket, amely harapáskor krémes, majd kitartóan lassan olvad, kellemes konyak ízt hagyva maga után.”      

A díjnyertes kézműves csokoládé a Bonbonier csokoládé manufaktúra alkotása. (Fotó: Ízes Élet/Bonbonier Csokoládé Manufaktúra)

„Az előző díjunk megünneplése alkalmából a barátainktól kaptunk ajándékba egy üveg francia konyakot. A jó hangulatú este során nemcsak az üveget nyitottuk ki, hanem egy tábla étcsokoládét is. Hamar megszületett tehát az ötlet, hogy mivel is készüljük az idei Great Taste Awardsra. Hosszan finomítottam a receptet, mire elnyerte végleges formáját” – mondta el az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatierje, aki üzlettársával, Csomor Tamással tavaly nyitotta meg látványmanufaktúráját a Ráday utcában.

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet világszerte egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar-díjként emlegetnek. 2020-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriában: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a húsipari termékekig és a borokig. A 12 777 nevezett termékből csupán 205 termék nyerte el a legmagasabb minősítést.

Forrás: Ízes Élet