menyhart attila magyar cukrasz
(Fotó: Fekete Antonio Designfood)

Két év után ismét magyar desszertek jelentek meg az etalonnak számító So Good magazinban. Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrászati magazinba. A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több mint 300 oldalon.

Menyhárt Attila világhírű őszibarackos-vaníliás sajttortája

(Fotó: Fekete Antonio Designfood)

A Fekete Antonio Designfood  által fotózott édességekről a pastry chef elmondta: „A Cheesecake torta alapja egy Sable Breton tészta Graham Cracker morzsával megszórva. Erre kerül egy Philadelphia sajtból készült réteg, amely besütés után tejföl réteget kap, végül tovább, vagyis készre sütjük. A kész torta tetejére sajtkrémből készült Cremeux-t dresszírozunk és vanília mousse gömböket helyezünk, végül friss őszibarackkal díszítjük.”

Mákos Éclair mangó-rozmaring krémmel

(Fotó: Fekete Antonio Designfood)
menyhart attila magyar cukrasz
(Fotó: Fekete Antonio Designfood)

“Az összeállításban két Éclair is szerepel, amelyeknek tésztája egy fémhengerben sült ki szezámmaggal és mákkal szórták meg. Az üregesre sült tésztát betöltöm, a szezámmagos esetében egy Alunga tejcsokoládé Cremeux-vel, amely közepébe egy mangó-rozmaring gél kerül, és szezámos Jaconde piskótával zárom le. A mákos egy könnyű vanília Chantilly krémet kap, majd közepébe citrom curd és lezárásképpen mákos Jaconde piskóta kerül” ismertette kreációit Menyhárt Attila.

Gasztrorovatunkban korábban már megmutattuk nektek a gasztro-Oscart is megnyerő magyar kézműves bonbont, Budapest desszertjét, és persze a legjobb balatoni éttermeket. A legfontosabb gasztronómiai hírek mellett hetente rendszeresen hozunk nektek isteni recepteket is. Legutóbb például arra adtunk tippet, hogyan használd fel az ünnepekről megmaradt bejgliket.

Forrás: Magyar Konyha

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •