A tűsarkú alkalmi viselet?

magassarkú cipő
(Fotó: PR)

Röviden: igen. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy már mind többen hordják a mindennapokban is. A jelenség hátterében az áll, hogy egyre többen szavaznak az eleganciára, mint a hétköznapjaikat átható stílusirányzatra. Az pedig tény és való, hogy ebbe a világba a tűsarkú cipő maximálisan belepasszol. De, hogy kicsit visszakanyarodjunk a kiindulási dilemmához: akik örömmel hordanak magassarkút, biztos, hogy a tűsarkakban is megtalálják önmagukat. A fent felsorolt tényeken túl, ha választani kell a magassarkú és a tűsarok között, akkor érdemes a következő szempontokat figyelembe venni.

 

Mi a cél? Egész napon át tartó trappolás, vagy mondjuk egy nívós eseményen való megjelenés? Előbbit a magassarkú modellek jobban bírják, utóbbira pedig tökéletesek a tűsarkú variációk. Milyen hosszú időre szólna az aktuális megbízatás? Ha egész napra, akkor a magassarkú nagyobb fokú komfortot kínál, míg pár órára a tűsarkú is tökéletes döntés. Terepgyaloglás vagy teremjárkálás? Macskaköveken, kavicsokkal felszórt utakon nem feltétlenül jó ötlet tűsarkakon tipegni, de egy stramm, masszív magassarkú még az ilyen áldatlan útviszonyokkal is képes biztonságot adó módon megküzdeni.
És, ami az örök aduász, aminél nincsen lényegesebb kritérium, és ami egyúttal minden mást egy csapással felülír, az a személyes ízlés. Ami, ha a tűsarkú hordását diktálja mindenkor, akkor nincsen vita, ez a járható, helyes út. Viszont ha a magassarkú vonzóbb, akkor felesleges a váltást erőltetni.

Támogatott tartalom.

Az alábbi cikkeket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2