mercedes-benz kecskemet madarbarat munkahely
(Fotó: Mercedes)

A kecskeméti Mercedes munkatársai folyamatosan zöldítik a gyár közvetlen környezetét: az elmúlt 7 évben csaknem 2300 fát és több mint 93 ezer bokrot ültetettek el a gyár területén. Ennek eredménye, hogy a madarak életterének védelme érdekében hozott intézkedésekkel 2020-ban a kecskeméti Mercedes-gyár elnyerte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által átadott Madárbarát Munkahely címet.

A gyár 2020 májusában nyerte el a Madárbarát Munkahely díjat. (Fotó: Mercedes)

2300 fa és 93 ezer bokor biztosít életteret az állatoknak

A környezettudatos szemlélet támogatására 2020 májusától elindult egy környezetvédelmi program „Keep it green” néven. Ennek első állomása a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett rendhagyó kiállítás volt a gyár területén. Egy teljes egészében zöld borítású Mercedes-Benz CLA mellett információs táblák mutatták be, hogy milyen sokszínű flóra és fauna van jelen az autógyár közvetlen közelében, illetve milyen stratégiai lépéseket tesz a vállalat a környezetvédelem érdekében.

Számos állatfaj, illetve rengeteg különböző növény él harmóniában, az ipari termelés közvetlen környezetében. (Fotó: Mercedes)

A vállalat folyamatosan törekszik arra, hogy a rendelkezésére álló legjobb technológiákat használja, ezzel a lehető legkisebbre csökkentve környezetterhelést. A gyártás 2012-es indulása óta jelentős javulást ért el az autógyár az energiahatékonyság, a vízfelhasználás, a szén-dioxid-kibocsátás és a gyártás során keletkezett hulladék újrahasznosítási arányát tekintve. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. célja, hogy 2022-től a gyártás teljesen szén-dioxid-semleges legyen.

Forrás: Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.