Mercedes Maybach s Haute Voiture

A limitált kiadású Mercedes-Maybach S-osztály Haute Voiture egy igazi gyűjtői modell, ünnepi alkalmakra. A modell alapjául az S-osztály exkluzív csúcsváltozata szolgál, amelynél aprólékosan kidolgozott részletek sorával emelték magasabb szintre az élményeket. A Mercedes-Maybach a különleges modellváltozatot elsőként december 12-én Dubajban mutatta be a nagyközönségnek, a helyi tervező, Atelier Zuhra exkluzív divatbemutatóján, amelyen csak VIP vendégek, valamint a média kiválasztott képviselői vehettek részt.

A legkiválóbb anyagok felhasználásával, a legkifinomultabb kivitelezéssel készült és a Mercedes-Maybach auráját tökéletesen bemutató S-osztály Haute Voiture a májusban bemutatott azonos nevű koncepció modell továbbfejlesztése. A Haute Couture ihlette modell szigorúan korlátozott, 150 darabos limitált kiadásban érhető el. A sorozatautót táska kollekció kíséri majd, 2023 elején a Maybach Icons of Luxury fizikai és online áruházakban.

Mercedes Maybach s Haute Voiture
Mercedes-Maybach S-osztály Haute Voiture 2022

A kézműves kidolgozás, a kimagasló anyagminőség és az egyedi részletek kombinációja az exkluzivitás új, magasabb szintjét hozza létre, amely egy kívánatos műtárgyban ölt testet. A Mercedes-Benz egyedi és kézműves kidolgozásért felelős specialistáinak csapata a sindelfingeni manufaktúrában hozza létre a modellt, amelynek minden egyes példánya sorszámozott plakettet visel a középkonzolján, a 150 példányra limitált széria tanúsítványaként.

A korlátozott példányszámú modell alapjaként a Mercedes-Maybach S 680 4MATIC szolgál, amely minden érzékszervre ható élményként kínál lehengerlő eleganciát a márka szofisztikált luxus filozófiájának megfelelően.

Személyre szabott megoldások a Haute Couture jegyében

A Concept Haute Voiture tanulmányhoz hasonlóan a sorozatgyártású modell belső terében is az exkluzív, kéttónusú megjelenés az uralkodó: felül sötét nautic kék, alul pedig rozéarany metálfényezés található, amelyhez látványos kontrasztot nyújtanak a sötét nautic kék metálfényezésű keréktárcsák. A felfokozott látványról az animált külső megvilágítás gondoskodik: az ajtók nyitásakor LCD technológiával megvalósított, animált Mercedes-Benz vagy Mercedes-Maybach minták jelennek meg, elegánsan megvilágítva az első és a hátsó ajtók környékét.

Mercedes Maybach s Haute Voiture

A modell külső hangulata a belső térben is visszaköszön a mélykék és a rozéarany színek használatában, amelyhez kristály és fényes opálfehér felületek társulnak. Az aprólékosan kidolgozott részletek tökéletesen kiemelik a Haute Couture vonalat. A divat világából érkező, kimagasló minőségű buklé szövet a belső tér több pontján is megjelenik kék, bézs, rozéarany és arany színekben, valamint az ülések és a párnák intarziájaként. A konzolok, az ajtók és a párnák kristályfehér bőrkárpitozása kimagasló eleganciát áraszt. A lábszőnyegek gyapjúból és moharból készülnek. A rozéarany színű pezsgőspoharak kiválóan illeszkednek a tágas hátsó tér középkonzoljába, az ajtókon pedig Haute Voiture logók találhatók. További exkluzív részletként szolgál a bőrkárpitok kék színű kontrasztvarrása.

Az MBUX teret ad a kifutó csillogásának

Az MBUX infotainment rendszer is felveszi a lépést a belső kimagasló exkluzivitásával. Az ezüstösen csillogó felhők és a rozéarany részletek a kifutók atmoszféráját árasztják. A profilválasztás menüjében a vezetőt magnólia szirmok és csillogó részecskék köszöntik. Tizenkét különböző avatar választható elegáns öltözékkel és kifinomult kiegészítőkkel.

Mercedes Maybach s Haute Voiture

A Maybach-élmény jegyében az S-osztály Haute Voiture mellé átadnak egy kézzel készült ajándékdobozt is, amelyben megtalálható az adott példány sorszáma, modellje és egy különleges kulcstartó is. Emellett pedig az ügyfelek egyedi, Maybach és Haute Voiture logókkal ellátott autóponyvát is kapnak.

Exkluzív táskakollekció, amelyet a Mercedes-Maybach Haute Voiture ihletett

A limitált szériás autóhoz egyedi táskakollekció is választható, amely 2023 elejétől kezdődően érhető majd el a Maybach Icons of Luxury márkaboltokban, illetve az online shopban. A limitált kiadásban, különböző stílusban és méretben készülő táskák esetében az exkluzív autó belső terében használt anyagok köszönnek vissza, amelyek így összhatásukban a Haute Couture extravaganciáját sugározzák.

Kapcsolódó:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •