lerobbant auto rawpixel_kaboompics photo
fotó: Rawpixel/kaboompics photo

Egy lemerült akkumulátor akár jelentős mértékű szorongást is kiválthat a vezetőben. De ez nem meglepő, hiszen így nem jutunk el a munkahelyre, a gyereket nem tudjuk elvinni az iskolába. Lényegében minden aznapi programunk mehet a kukába. Mielőtt azonban bárki is kétségbe esne, van megoldás! Cikkünkben azokat az ötleteket, és megoldásokat gyűjtöttük össze, amelyekkel elkerülheted az olykor kétségbe ejtő szituációt.

Mielőtt azonban rátérnénk, hogyan lehelhetsz életet a bedöglött akksiba, javasoljuk, hogy olvasd el az autó használati útmutatóját, mivel előfordulhat, hogy a gyártó javaslatai eltérnek a mi ajánlásainktól.

Szerezz be egy akkumulátor töltőt!

Az egyik legjobb döntés, ha minél előbb beszerzel egy akkumulátor töltőt. Nem is kell sokat keresgélned, mert a legtöbb autóalkatrész szaküzletekben megtalálható, sőt ma már a legtöbb áruházban is elérhető. Persze csak ott, ahol autófelszerelési részleg is található. A szakemberek azokban az esetekben ajánlják és használják, amikor az autó sokáig áll egy helyben kihasználatlanul. Az új akksi beszereléséhez mindig szükség van valamilyen erőforrásra és persze egy biztos helyre, ahol nem zavar senkit az autó. Mindemellett pedig nem is biztos, hogy időben észreveszed, hogy az autónak töltésre van szüksége. Ennek egyébként intő jele lehet a nehézkes indítás, vagy a pislákoló fényforrások megjelenése.

muszerfal kijelzok
Motor- és akkumulátor töltés hiba. Akár együtt is járhat

A cikk a következő oldalon folytatódik!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2