lego technic lamborghini
Különleges LEGO Technic darabokból épült meg az életnagyságú Lamborghini Sán FKP 37 (Fotó: LEGO)

Itt a A LEGO autógyűjteményének legújabb irigylésre méltó darabja, a Lamborghini Sián FKP 37 modell életnagyságú mása, ami több mint 400 ezer LEGO Technic elemből épült. Olvass tovább, és kívül-belül megismerheted ezt az elképesztő remekművet, amelyet ráadásul most ti is kipróbálhatsz. Ezt se hagyd ki!: Lego Bugatti Chiron: A versenypályán is megállja a helyét

8600 órán keresztül épült a LEGO Lamborghini Sián

A tavaly bemutatott 1:8 méretarányú LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 után ez az életnagyságú, szemet gyönyörködtető modell még részletesebben eleveníti meg a limitált kiadású olasz sportkocsit. Az építéshez több mint 154 különböző típusú LEGO elemet használtak. Voltak, amelyeket kimondottan erre a célra készítettek, mert szerettek volna biztosra menni, hogy a modell a legapróbb részletekig visszaadja a Lamborghini Sián futurisztikus eleganciáját és összetéveszthetetlen sziluettjét.

lamborghini sián
A Sián szó száguldást, villámot jelent a bolognai dialektusban. Ezért a LEGO mérnökei arra törekedtek, hogy a fények és a villámcsapás is visszaköszönjön az autón
lego lamborghini sián
Az 1:8-as méretű LEGO Lamborghini Sián után elkészült az eredetivel minden méretében megegyező modell is

A LEGO és az Automobili Lamborghini második közös munkáját dizájnerek, mérnökök és technikusok segítették, így jött létre a Lamborghini Sián FKP 37 modell milliméterre pontos mása. Az arányokhoz hűen felépített külső vázat tekervényes hexagonális LEGO Technic elemek borítják, kialakítva a modell energikus küllemét. A dizájn tisztelettel adózik az Automobili Lamborghini tervezési nyelvében szerves szerepet játszó hatszögletű dizájn elemnek, amely a szupersportkocsi ikonikus hexagonális hátsó lámpáit és kipufogóját idézi meg.

A Lamborghini Sián dizájnjának másolata részletekben gazdag. A Sián szó egyébként száguldást, villámot jelent a bolognai dialektusban. Így a LEGO elektromérnökei arra törekedtek, hogy a fények és a villámcsapás is visszatükröződjenek a modell karosszériáján. Pont úgy, ahogy az az igazi autó fényszórójának és hatszögletű hátsó lámpáinak be- és kikapcsolásakor történik.

lego technic lamborghini sián FKP 37 lego technic autó lego technic lamborghini lego lamborghini sián

A LEGO legelső valósághű autómodellje különleges UV festékborítást kapott, ezáltal biztosítva annak hosszú élettartamát. Az 1:8 méretarányú LEGO Technic modellhez tökéletesen passzoló szín felvitelét az Automobili Lamborghini hivatalos festőműhelyében végezték, amely garantálta a szupersportautókhoz méltó kivitelezést. Az eredmény a 15 tagú csapat 8600 órányi fejlesztésének és fáradságos munkájának gyümölcse: egy hibátlan, az eredetivel könnyen összetéveszthető modell.

A következő oldalon megtudhatod, hogyan próbálhatod ki te is a LEGO Lamborghini Siánt.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2