kniezl flora piros fiat 500

Kniezl Flóra a mindennapokban fotósként, divattervezőként dolgozik. Amikor autóvásárlásra került a sor, nem volt számára kérdéses, hogy milyet autót választ: egy cuki, csajos, piros Fiat 500 lett a társa, akinek nevet is adott.

Rozi saját közösségi profilt kapott

„Rozinak neveztem el a színe miatt és már önálló profilja is van a közösségi oldalakon” – meséli Flóra. A fashionblogger által választott 69 lóerős Fiat 500-as Lounge felszereltséget kapott. Kézi váltós, napfénytetős, digitális kijelzős modell, mely krém színű belsővel érkezett. „Sokáig gondolkoztam az automata váltón, viszont számomra érezhetőek voltak a váltások, s mivel imádok vezetni, végül a kézi váltó mellett döntöttem.”

szoke no piros autoban

Kniezl Flóra: Praktikus, városi autó volt az álmom

„Az autóvásárlás során sok mindent mérlegeltem, de valahogy több okból is a Fiat 500 felé húzott a szívem – emlékszik vissza Kniezl Flóra. – Lehetőségem volt ugyanis másfél éve a Fiattal együttműködni, akkor már valahol sejtettem, hogy ez egy igaz szerelem kezdete lesz. Egy olyan autóra volt szükségem, ami megbízható, parkolás szempontjából is praktikus, mert kis helyre befér. Persze azt is mérlegelni kellett, hogy ár-érték arányban megfelelő legyen az új autó, ami nem fogyaszt sokat és azért csajos is.”

divatblogger fiat 500

A piros Fiat 500 maga az olasz életérzés

Flóra sok weboldalra feliratkozott, hónapokig bújta a tesztvideókat, oldalakat. „Csatlakoztam az egyik közösségi oldalon egy szuper, Fiatos csoporthoz – meséli a divattervező. – Itt már tudtam biztosra, hogy a befutó autó számomra a Fiat 500 lesz. Az egyéniségemből kifolyólag nem szerettem volna beállni a sorba egy olyan színnel, amiből rengeteg mászkál az utakon. A korábbi együttműködés során egy korall színű Fiat 500C automata kabrió modell volt nálam, ami megalapozta a jelenlegi színválasztásomat. Habár évekkel ezelőtt kijelentettem, hogy egy autó számomra csakis fekete és fehér lehet, most eltántoríthatatlan voltam: korall/narancs Fiat 500-ast szeretnék.” Ez a színválasztás Flóra esetében 3-4 hónapos várakozást jelentett, de megérte. Tudta, hogy ha más színűt vesz, nem lesz meg az a hatalmas szerelem, amire igazán vágyik. „Ez az autó számomra teljesen átadja az olasz életérzést! A napfénytető és az olasz zene pedig csak fokozza a vezetés közben a hangulatomat.”kniezl flora piros fiat 500

Igazi klubélet zajlik

Ez a kis autó igazi stílusjegyet képvisel, amit Kniezl Flóra tapasztalatai szerint, még a férfiak is ámulva néznek és dicsérnek. Mindenki elsőbbséget ad neki az utcán, a közösségi csoportok Fiat tulajdonosaival pedig mosolyogva, integetve köszönnek egymásnak – igazi klubélet zajlik a Fiat 500-asok közt. „A barátaim és a családom sosem gondolták volna, hogy egyszer a vezetés és az autók szerelmese leszek! Több évig húztam-halasztottam a jogosítvány megszerzését.  Talán azért is halogattam, mert minden fiú barátomnak volt autója és jogosítványa, így bárhova mentem, csak szólnom kellett nekik.”

kniezl flora divatblogger“Sportosan, jól vezetek, az ismerősök pozitívan csalódnak, mikor beülnek mellém. Nincs olyan, amitől félnék. Imádom a sebességet, akár én vezetek, akár más ül a volánnál. Rozit egy igazi kis méregzsáknak szoktam nevezni, mert nincs lehetetlen a számunkra. Meglepő, de ezzel a kisautóval mindenre képesek vagyunk! Örömmel vállalok bármilyen úti célt, időjárást, napszakot – én vezetek! Az edzés mellett a vezetés az, ami teljesen kikapcsol. Sosem gondoltam volna, hogy a férfiakhoz hasonlóan, egyszer engem is az tesz boldoggá, ha  reggeltől estig kocsikázok.”

Fotók: Dervarits Dia

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •