Kifejezetten villanyautókhoz hozta létre új téli gumiabroncsát a Hankook. Az iON Winter szeptembertől csatlakozott az elektromos járművek számára fejlesztett abroncscsaládhoz. Hogy mi is kipróbáljuk, egészen Tirolig utaztunk.

Az új gumiabroncsról

Szeptembertől új gumiabroncs érhető el a Hankook kínálatában. Az iON Winter a kifejezetten prémium elektromos járművekhez gyártott nyári abroncs, az iON evo után lépett a termékcsaládba második tagként.

téli gumiabroncs
A Hankook iON Winter kifejezetten prémium elektromos járművekhez készült

Mivel a frissen érkezett gumiabroncsot kifejezetten a nagy teljesítményű elektromos járművek által azonnal kifejtett maximális nyomatékszinthez tervezték, jellemzői közé tartozik:

  • a kisebb gördülési ellenállás,
  • a rendkívül alacsony zajszint,
  • és a kiemelkedő teherbíróképesség.

Mindez miért jó? Összességében azért, mert jellemzőiknek köszönhetően az új gumik az elektromos autók vezetői számára egy akkumulátortöltéssel nagyobb elérhető hatótávolságot és akár kellemesebb vezetési élményt jelenthetnek. Erről beszél Lukas Melzian, a Hankook mérnöke is.

Hankook iON
Az új gumik nagyobb elérhető hatótávolságot és kellemesebb vezetési élményt jelenthetnek

Hogyan? A lehető legkisebb gördülési ellenállást az iON Winter speciális fejlesztésű futókeveréke biztosítja, ráadásul a gyártáshoz használt természetes olajoknak köszönhetően még alacsony hőmérsékleten is elérhető a szükséges tapadás. A kivételes rugalmasság így lehetővé teszi a gumiabroncs alkalmazkodását az útburkolathoz.

Emellett a Hankook Sound Absorber™ technológiát felhasználva az iON termékek, köszönhetően az abroncsmintázatnak is, csökkentik az utastérben érzékelhető zajt. Ráadásul, az új futókeverék kiemelkedő tartósságot és jó kopásállóságot is biztosít. Erre azért van szükség, hiszen az elektromos járműveket hajtó akkumulátorok súlya nagyobb tömeget eredményez.

Hankook iON
Az új abroncsok nedves és havas útfelületen is megállják a helyüket

Téligumiként az új iON abroncsok nedves és havas útfelületen is megállják a helyüket. Ez köszönhető annak, hogy a keverék szerkezete mikroszintű tapadást nyújt, ezzel megakadályozva az úttest és az abroncs felülete közötti vízréteg kialakulását, valamint megelőzve egyes baleseteket. Sőt, az új termékek 18-tól egészen 22 colos méretekig elérhetők. Témába vág: Nehogy lekéss róla! Már most gondolj a téli gumicserére!

A látványos sajtóbemutatón készült képekért lapozz tovább!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3