téli nyári gumicsere
Fotó: Freepik/senivpetro
A Hankook Winter ICept RS2 a téli szezon egyik kedvence, és nemcsak minősége, hanem árkategóriája miatt is. A kibontakozóban levő válság idején ugyanis korántsem elhanyagolható, mire mennyit költünk. Alaposan meggondoljuk, hogy lecseréljük-e a családi autón a gumit, és ha igen, akkor mikor. A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy még az sem általános mindenkinél, hogy az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicsere magától értetődik-e, vagy éppen a költséghatékonyságnál fogva úgy vannak vele, hogy egy szezont még kibír.

Hankook Winter ICept RS2: Megfizethetőség és biztonság

Hankook Winter ICept RS2 megálmodói olyan téli gumit igyekeztek létrehozni, mely megállja a helyét a téli nedves, jeges, latyakos utakon, ugyanakkor a megfizethetőség az autósok széles körének elérhetővé teszi az abroncsot.

A biztonságos úti célhoz érkezés évszaktól függetlenül kiemelt jelentőségű, de a körülményekből adódóan a késő őszi-téli hónapokban még inkább így van ez. Nem véletlen, hogy a szakemberek minden évben felhívják a figyelmet a gumicsere fontosságára. Ahelyett viszont, hogy csak felszerelésre kerülnek a garázsban tárolt abroncsok, érdemes először átnézni azokat, majd szükség esetén új szettet beszerezni. Ezt ma már az online rendelés kényelmét kihasználva is megtehetjük, akár a Hankook Winter ICept RS2 abroncsot választva.

Nem csak a gumi számít!

Bár szeretjük azt hinni, hogy egy megbízható márka gumijaival szerelt autóban biztonságban tudhatjuk magunkat, lássuk be, ennél jóval többre van szükség ahhoz, hogy a közlekedés ne végződjön váratlan szituációkkal. Néha tényleg a véletlenen múlik egy mellésikerült manőver. Különösen a nyári hónapokban jelentenek problémát a gondozatlan közterületek, melyektől akár teljesen beláthatatlanná válik az útszakasz egy része. Ilyenkor nem ritka, hogy nem tud az autós időben megállni, és még a legjobb szándéka ellenére is balesetet okoz. Télen lombokra és méteres gazra ugyan nem kell számítani, de csúszós utakra, területenként havazásra, jegesedésre, ónos esőre már annál inkább. Ilyenkor a Hankook Winter ICept RS2 téli gumi ugyan hozza a tőle vártakat, de a körültekintő vezetés és az útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebesség is nélkülözhetetlen.

Hankook Winter ICept RS2
Fotó: PR

Figyelj a többiekre is!

Meglehetősen ritka eset, hogy egyedül közlekednénk az úton. Legyen szó külterületről vagy városi közlekedésről, a többi autós jelenlétét, és néha bizony megkérdőjelezhető manővereit nem kerülhetjük el. Ilyenkor  olyan döntéseket kell hoznunk, melyekkel nemcsak magunkra és utastársainkra figyelünk, hanem azokra is, akik esetleg nem mérik fel jól a helyzetet. Ha az épp előzőt beengedjük magunk elé, azzal balesetveszélyes helyzetet előzhetünk meg.

A Hankook Winter ICept RS2 abban is segítséget nyújt, hogy a féktávolság még nedves útviszonyok közepette is csökkenthető legyen. A hirtelen a járdáról lelépő gyalogossal általában a gyalogosátkelő-helyeken számíthatunk, de gyakran még ott is kiszámíthatatlan a viselkedésük. Sajnos együtt kell élnünk azzal a közutakon, hogy bizonyos szereplők egyáltalán nincsenek tisztában a KRESZ szabályaival, vagy egyszerűen semmibe veszik azt. Ilyenkor legyünk okosabb, körültekintőbbek!

A Hankook Winter ICept RakS2 felületi kialakításának és speciális anyagösszetételének köszönhetően hozza a világmárkától elvárható minőséget, szolgálva a biztonságos közlekedést és hazaérkezést.

Támogatott tartalom

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •