návai anikó
(Fotó: Návai Anikó/Instagram)

Nemzetközi szinten is nagy port kavart Návai Anikó legújabb Scarlett Johnasson-interjúja, ami a július 7-i Nők Lapja számában jelent meg. Az újságíró, aki az egyetlen magyar tagja a botrányos múltú Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének (HFPA) valójában le sem ült az amerikai színésznővel, az interjút korábbi cikkekből ollózta össze. Návai, saját bevallása szerint ugyanis többszöri megkeresésre sem kapott lehetőséget az interjú elkészítésére, az előtte álló feladatot azonban meg kellett oldania valahogy. Tipp: Scarlett Johansson egy BMW X3-mal száguldozik Budapest utcáin

Návai Anikó szerint bárki számára egyértelmű, hogy a Scarlett Johansson cikk csupán egy visszatekintő anyag

A hírt először az amerikai The Warp portál hozta le, a cikkben az írják, hogy a magyar újságírónő azóta elismerte, hogy plagizált és korábbi anyagait használta újra anélkül, hogy ezt bárhol feltüntette volna. A The Warp megszólaltatta a Nők Lapja főszerkesztőjét, Vass Virágot is, aki megerősítette az oldalnak, hogy azonnali hatállyal felmondtak Návainak.

Návai Anikó közben a 168 Órának adott exkluzív interjút, ebben többek között azt is elmondta, hogy ha lehetősége lenne se csinálna semmit másképpen. „Miért kellene másképp csinálnom bármit? Miért baj az, hogy írtam egy interjút Scarlett Johanssonnal, és segítettem a Fekete Özvegy magyarországi promócióját? Azt hiszem, hogy korrektül jártam el, amikor elmentem a Disney-hez, és megkértem, hogy segítsen. És amikor kétszer azt a választ kaptam, hogy nem, megpróbáltam a lehetőségeimen belül, a legjobb tudásom szerint megoldani egy feladatot.”

Az újságírónő szerint a Johanssonról írt anyagának címéből és bevezetőjéből is egyértelmű, hogy ez egy visszatekintő anyag. Úgy érzi, ami történt, az egy hónapok óta tartó kampány része, amely elsősorban a Hollywood Foreign Press Association ellen irányul. A HFPA újságíróit és az általuk kiosztott Golden Globe-díjátadót számos hollywoodi színész bojkottálta. A szervezet tagjai ugyanis notóriusan korruptak, lefizethetők, különböző juttatásokkal, luxusajándékokkal, vagy egyszerűen híres emberek közelségével el lehet érni náluk, hogy egy bizonyos stúdió filmjére vagy annak a filmnek a főszereplőjére szavazzanak, amikor a Golden Globeról döntenek, írja a Telex.

Návai Anikó több mint 20 éve dolgozott a Nők Lapjának, kirúgásának körülményeit ezért nem kívánta kommentálni.

A legnagyobb hollywoodi sztárok autógyűjteményeit látnod kell: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •