koenigsegg regera
Egy gyönyörű plug-in hibrid Koenigsegg Regera a 2019-es Genfi Autószalon csarnokában (fotó: DMB)

Pár nappal ezelőttig még úgy tűnt, semmi nem állhat a 2022-es Genfi Autószalon megrendezésének útjába. Most viszont már hivatalos: jövőre is elmarad a világ egyik legrangosabb autóshowja. A hivatalos okok ismét a koronavírus okozta bizonytalanságok és negatív hatások, amelyek az autóipart érintik. Ez is érdekelhet: Elképesztő fotókon elevenednek meg a tavalyi év drámai eseményei

A Genfi Autószalon szervezői pénteken kiadták a közleményt a jövő évi esemény elhalasztásáról. A szervezők elsődleges oknak egyértelműen a világot sújtó koronavírus járványt jelölték meg. Úgy látják, hogy akkora mértékű a világjárvány fenyegetettsége, aminek árnyékában nem lehet teljes biztonsággal és felhőtlenül megrendezni egy ekkora volumenű beltéri autoshowt. Szintén problémát vetett fel a nemzetközi kiállítók, látogatók és újságírók utazási korlátozása a Covid miatt.  Ez is érdekelhet: Aston Martin Valhalla, a 950 lóerős hibrid szuperautó

Túl sok volt a bizonytalanság

Sandro Mesquita, a Genfi Autószalon vezérigazgatója elmondta: “Több kiállító jelezte, hogy a világjárvány okozta bizonytalanságok miatt nem tudnak részt venni a 2022-es kiállításon. Ráadásul a félvezetők jelenlegi hiánya szintén nagyon negatívan érinti az autóipart. A chipválság várhatóan a következő évre is elhúzódik. Ezekben a bizonytalan időkben sok márka nem tudja vállalni, hogy 4 hónap múlva részt vegyen egy akkora volumenű világeseményen, mint a Genfi Autószalon.”

Nissan Genf2019
Piros Nissan a genfi autókiállításon

Már 2020-ban is áldozatul esett a világjárványnak a kiállítás, így csak online csodálhattuk meg a show csúcsmodelljeit. A Szuperautók és luxusautók a Genfi Autókiállítás sztárjai cikkünkben most te is visszanézheted ezeket az autócsodákat.

A Genfi Nemzetközi Autószalon 1905 óta a világ egyik legrangosabb autókiállítása. Európai szinten a legfontosabb autoshow, ami minden évben több mint 10 ezer újságírót és 600 ezer látogatót vont Genfbe. A szervezők azt ígérik, 2023-ban egy minden eddiginél ütősebb és nagyobb szabású show várja majd a résztvevőket. Bízzunk benne, hogy így is lesz!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •