michael schumacher állapota
Michael Schumacher és Jean Todt (Forrás: Michael Schumacher/Instagram)

A hétvégi Magyar Nagydíjra kilátogató Jean Todt elmondta, hogy éppen egy hete látta utoljára Schumachert, aki mint mondta: “folyamatosan harcol”. Az FIA-elnök azon kevés emberek egyike, aki rendszeresen látogathatja a hétszeres világbajnok Forma 1-es pilótát. A Schumacher-család kérésének eleget téve, másokhoz hasonlóan, Todt sem árult el konkrétumokat a német pilóta állapotáról, de szavaiból ítélve bizakodó a jövőt illetően:

“Remélem, hogy a világ egyszer majd újra láthatja. Ő is és a családja is ezért dolgozik nap mint nap”

A német pilóta mentoráltja és egykori csapattársa, Felipe Massa már valamivel óvatosabban fogalmazott. A brazil pilóta szerint Michael Schumacher állapota kielégítő, de még hosszú út áll előtte. Massa egyben arra kérte a rajongókat és a médiát, hogy tegyenek eleget a család kérésének, és legyenek türelemmel.

Michael Schumacher állapota közel 7 éve ismeretlen

Az idén 51 éves Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülését kétszer kellett megoperálni. Azóta a médiától visszavonultan, családjával genfi otthonában lábadozik. Egyes információk szerint Michael Schumacher állapota jelentősen javult azóta, hogy évekkel ezelőtt felébresztették a mesterséges kómából. 2018-ban állítólag az amerikai Texasban egy ideggyógyászaton, valamint Párizsban is kezelték. Ezek pedig azt sejtetik, hogy Schumacher már magától lélegzik és nincs ágyhoz kötve. Olasz sajtóértesülések szerint júniusban őssejt terápián vett volna részt, azonban ez aligha történt meg, tekintve a folyamatos koronavírus-veszélyt.

Forrás: The Drive

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •