Január 3-án ünnepelte 50. születésnapját Michael Schumacher, aki öt évvel ezelőtt, 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a francia Alpokban. A fején szerzett komoly sérülés miatt sokáig kómában feküdt a hétszeres Forma 1-es autóversenyző, ám pontosan még mindig nem tudjuk, hogyan halad a felépülése.

Ma már otthon, a családja körében lábadozik Schumi, de a hozzátartozói mindig csak nagyon kevés és homályos információt csepegtetnek.

A kerek születésnapi évforduló alkalmából azonban többet is elárultak, mégpedig, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a gyógyulás érdekében, és hogy Schumi a legjobb kezekben van.

Fotó: Michael Schumacher Private Collection

A születésnap alkalmából pedig elindították a The Official Michael Schumacher App nevű applikációt, amellyel a család Schumi eredményei előtt tiszteleg, és amely valójában egy virtuális múzeum. Az applikáció egyébként szorosan kapcsolódik a kölni Motorworldben lévő Michael Schumacher Kiállításhoz, ahol Schumi eredeti F1-es autóit, relikviáit (sisakokat, overállokat, serlegeket, stb.) állították ki, de videókat, fotókat, újsgácikekket is megnézhetünk itt a minden idők egyik legnagyobb versenyzőjének életéről.

Fotó: Michael Schumacher Private Collection

Az applikációban megtalálható a Kergen-Manheim pálya is, ahol Schumacher gyerekként gyakorolt. Továbbá segítségével letölthető a Schumoji App, amellyel mindenféle Schumacher-emojikat, matricákat küldhetünk tovább. A letöltésekből származó valamennyi bevétel a Michael Schumacher nevéhez fűződő Keep Fighting Foundation alapítványhoz kerül.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •