michael schumacher ferrarija
Fotó: Ferrari/Maranello

Michael Schumacher Ferrarija csak egy a számos autó-, motor és jachtkülönlegesség közül, amelyek új gazdára találnak a február 7-én, Párizsban megrendezésre kerülő Rétromobile autós kiállításon és árverésen. A régi és egyedi modellek mellett a show egyik legizgalmasabbnak ígérkező része éppen az, hogy olyan járművek is kalapács alá kerülnek, amelyek egykor hírességek tulajdonát képezték.

Schumi és Gábor Zsazsa autója is új gazdára talál

Az egyik ilyen a hétszeres Forma-1-es bajnok Michael Schumacher legendás tűzpiros Ferrari 599 GTB-je. Értékbecslők szerint a leendő tulajdonosnak megközelítőleg 140-180 ezer eurót (kb. 47-60 millió forint) kell majd kifizetnie, hogy magáénak tudhassa az olasz autókülönlegességet. De valakinek biztosan megéri ez az összeg, és boldoggá teszik, hogy az övé lett Michael Schumacher Ferrarija.

Legalább ilyen izgalmas az a Rolls Royce Silver Cloud, amely egykor a magyar származású színésznő, Gábor Zsazsa tulajdona volt. Egy Rolls Royce önmagában is lenyűgöző, azonban ami ezt a modellt igazán különlegessé varázsolja, az nem más, mint a színe. Az egykori sztár ugyanis kívül-belül aranyra festette, valamint nevével gravíroztatta az autó ablakait. A hollywoodi díva autója valamivel olcsóbban, “mindössze” 80-140 ezer euróért (kb. 27-47 millió forint) találhat új gazdára.

Gábor Zsa Zsa és a Rolls Royce
(Forrás: Rétromobile)

A Rétromobile-on jachtokat is árverésre bocsátanak

Az egyik Diana hercegnő egykori kedvesének, Dodi Al-Fajednek a luxusjachtja, a Cujo Baglietto. Ez utóbbi nem kevesebb, mint 300 és 600 ezer eurós áron (100-200 millió forint) kelhet el. Az aukció fénypontja azonban mégsem a fent említett hírességek egykori patinás tulajdonai, hanem egy 1929-es Mercedes 710 SS, amely egyes becslések szerint még a 8 millió eurót (kb. 2,7 milliárd forint) is meghaladhatja.

Forrás: Index, Rétromobile

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •