infotainment női vezető
A legfrissebb hírek és az európai időjárás aktuális infói - egyenesen a képernyőről; fotó: Freepik

Időjárásjelentések, esőradar és a legfrissebb hírek: az új és praktikus infotainment-alkalmazásokkal mindig jól tájékozottak maradhatnak a ŠKODA-vezetők – közvetlenül autójukban szolgálnak további információkkal számukra. A két ŠKODA-alkalmazás most ingyenesen tölthető le az Amundsen infotainment-rendszerrel rendelkező SCALA és KAMIQ kompaktmodellekben. Valamint a Columbus infotainment-rendszerrel szerelt SUPERB iV fedélzetén.

A két ŠKODA-alkalmazás közvetlenül a shop kínálatából a központi képernyőn díjmentesen letöltve, majd egyszerűen és gyorsan, szintén az érintőképernyőn telepítve, a legfrissebb hírekkel, valamint egész Európára aktuális időjárási információkkal szolgálnak. De lássuk, hogyan működnek!

Részletes időjárásjelentések és esőradar

Az új Időjárás-alkalmazás (Weather App) jól áttekinthetően és részletesen tájékoztat a jármű pillanatnyi tartózkodási helyére vonatkozó, aktuális időjárási helyzetről. Emellett előrejelzésekkel is szolgálhat az elkövetkező napokra. Különösen innovatív megoldás a lehívható esőradar, amely az időjárás közelgő változásairól tájékoztat. De ez a ŠKODA-alkalmazás az aktuális időjárási figyelmeztetéseket is megjelenítheti. Mindezeken túl navigációs útvonaluk célállomásaira, a tetszőleges közbenső megállókra, valamint a kiválasztott kedvenc helyekre is kérhetnek le a ŠKODA-vezetők időjárásjelentéseket, amelyeket el is menthetnek.

infotainment-alkalmazás skoda
A két új infotainment-alkalmazás a telepítés után egy évig ingyenesen használható

“Híres” ŠKODA-alkalmazás

Az új Hírek-alkalmazás (News App) mindig a legfrissebb hírekkel szolgál a vezetők és utasaik számára. A ČTK hírcikkeit egyenként hívhatják le a harmadik generációs infotainment-rendszerek által a központi képernyőn jól áttekinthetően megjelenített listából. Igény szerint előnyben részesített témakörök is kiválaszthatók, mint például politika, gazdaság vagy sport. A felhasználók akár öt további hírcsatornát is a kínálathoz adhatnak, egyszerűen kedvenc médiájuk RSS-hírfolyamával egészítve ki a Hírek-alkalmazást. Ehhez csupán be kell írniuk, majd el kell menteniük a kívánt hírcsatorna URL-címét az alkalmazásban.

Az infotainment-alkalmazások a járműbe telepítést követően egy évig ingyenesen használhatóak. Ezután pedig alkalmazásonként csekély díjat kell értük fizetni. A két ŠKODA-alkalmazás emellett a 2021-es modellév minden SUPERB, KAROQ és KODIAQ modelljében is lehívható, amennyiben felszereltségük a Columbus infotainment-rendszert is tartalmazza.

Létezik egy másik ŠKODA-alkalmazás is, amely segít eldönteni, hogy érdemesebb-e inkább otthon hagyni az autót. A ŠKODA Citymove appja a lehető legelőnyösebb útvonalat ajánlja fel az utazáshoz.