house of gucci lady gaga jared leto
(Fotó: MGM/United Artists)

Novemberben érkezik a mozikba a House of Gucci című amerikai életrajzi krimi, amely az itthon talán kevésbé ismert Gucci-gyilkosságot eleveníti meg. A Ridley Scott által rendezett film Maurizio Gucci 1995-ös meggyilkolásának eseményeit dolgozza fel, parádés szereposztásban, bár legtöbbjük szinte felismerhetetlenre lett maszkírozva a film kedvéért. Ezt se hagyd ki: Öt filmes autó, amit sosem feledünk

House of Gucci: Szex, botrány és gyilkosság

A House of Gucci film Sara Gay Forden 2001-es azonos című életrajzi könyve alapján készült. A főszerepet az énekesnőből mozisztárrá avanzsált Lady Gaga játssza, aki Patrizia Reggianit testesíti meg, akit bíróság elé állítottak és elítéltek volt férje és a Gucci divatház korábbi vezetője, Maurizio Gucci (Adam Driver) meggyilkolásának megszervezéséért. A filmben feltűnik még Jeremy Irons, Salma Hayek és Al Pacino mellett Jared Leto is. Utóbbi játssza Paolo Gucci szerepét, aki a divatház alapítójának, Guccio Guccinak az unokája. Tipp: Lady Gaga az amerikai klasszikus autók szerelmese, mutatjuk a gyűjteményét!

A szemfülesek észrevehették az előzetesben egy pillanatra feltűnő ezüst Lamborghini Countach-t, amit 1974 és 1990 között gyártottak. A Marcello Gandini által tervezett ikonikus modell élesen ferde formatervezése úttörő szerepet játszott az úgynevezett “Italian Wedge,” vagyis az “olasz ékforma” elterjedésében. Ez a formaterv azóta már eggyé vált a Lamborghinivel, minden modell DNS-ében megtalálható. Ha érdekel, hogy mi köze van a Countach-nak egy UFO-hoz, a botrányos YouTuber Jeffree Starhoz és az internet legnépszerűbb autós csajához, Supercar Blondie-hoz akkor kattints ide!

Jared Leto a nagy átalakulóművész

A rajongók már a film forgatása alatt sem hittek a szemüknek, Jared Leto ugyanis felismerhetetlenre lett maszkírozva a szerep kedvéért. Na, persze, azt tudjuk, hogy Leto szereti a kihívásokkal teli forgatásokat: emlékezzünk vissza a 2016-os Öngyilkos osztag című DC képregény filmes feldolgozására, amiben a színész szintén teljesen átalakult Joker karaktere kedvéért.

És, ha már egy világhírű olasz divatház és gyilkosság a téma, ebben a cikkünkben megnézheted, mit posztolt Naomi Campbell Gianni Versace halálának 24. évfordulója alkalmából.

Filmes témában az alábbi cikkeinket ajánljuk:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •