Hol vagy Kajla
Idén is indul a kisgyerekes családok magyarországi felfedezőtúrája (Fotó: Kajla.hu)

Június 16-tól ismét kezdetét veszi a népszerű turisztikai program, a Hol vagy, Kajla?, amelyben az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig. Mindehhez ráadásul ingyenes tömegközlekedés is társul!

Kajla-útlevél tulajdonában ingyenes az utazás

A közlemény szerint szerdától augusztus 31-ig a Kajla-útlevéllel rendelkező gyerekek ingyenesen utazhatnak a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain. Országszerte több mint ötszáz helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. A MÁV-START a Balaton körüli utazások megkönnyítéséért Kajla-programban részt vevő gyermekeknek bevezeti a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet.
A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain díjmentesen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult.

Tavaly július 1-től augusztus 31-ig több mint 34 ezer, az őszi szünetben pedig több mint hatezer gyerekgyerek utazott Kajla-jeggyel. A Volánbusz a tavalyi őszi szünetben csatlakozott a programhoz, autóbuszjáratain mintegy nyolcszázszor használták a Kajla-útlevelet – olvasható a közleményben.

Figyelem: a régi, zöld útlevél idén már nem érvényes

A Kajla-program keretében minden alsó tagozatos diákhoz eljuttatták a kék színű Kajla-útleveleket. Aki valamilyen oknál fogva mégsem kapta meg a tanév elején, az osztályfőnökénél érdeklődhet. A régi, zöld Kajla-útlevél idén nyáron utazáshoz már nem lesz felhasználható.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrás: MTI, kajla.hu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •