Kerastase hajápolási tippek
Fotó: Freepik.com

Mit jelent a “francia hajápolás” kifejezés? Vajon tényleg léteznek olyan aranyszabályok, amelyekről csak a francia nők tudnak? A kérdésekre a Kerastase szakértőinek segítségével válaszolunk.

A francia nők titka

Amikor azt olvassuk, hogy a francia nők tapasztalatai alapján gondozzuk a hajunkat, ez egyet jelent azzal, hogy a hajápolás könnyebb, olcsóbb, okosabb és gyorsabb. No meg persze egészségesebb. Ám mindehhez nem muszáj Párizsba menni. Egyszerűen vannak olyan elvek, amelyeket egyesítettek a stylistok és franciának neveztek el. A Kerastase francia márka évek óta követi a trendeket, és a lehető legújabb technológiákat felhasználva készít korszakalkotó hajápoló termékeket. Tehát, vigyázzunk a hajunkra francia módon! Mutatjuk, ez mit jelent, és hogy mire figyeljünk minden esetben.

1. Praktikus hajszín kiválasztása

Létezik-e hasznos hajtónus? Mint kiderült, igen! Ez az első elv, amit érdemes elsajátítani. Érzelmi kiborulás, boldogtalan szerelem, vágy, ami nem teljesíthető. Ezeket mindet el kell felejteni, amikor hajszínváltáson gondolkozunk. A legfontosabb szempont az, hogy az új hajszínt ne legyen nehéz kezelni. Ellenkező esetben a megváltás sok bosszúságot hozhat maga után.

Keratase
Fotó: Freepik.com

2. Ne féljünk az ollótól

A francia nők gyakran vágatják a hajukat. Más nemzetekhez viszonyítva sokkal sűrűbben kérik az olló segítségét. A hosszúság elvesztését azonban kompenzálja a haj állapotának javulása. Furcsa módon nem csak a hajvégek válnak egészségesé, hanem a teljes hajhossz.

3. Törekedjünk a természetességre

Ha a természet megajándékozott egy természetes hullámmal, miért kellene elrejteni hajvasalóval vagy göndörítővel? Vagy esetleg fordítva: ha rövid a haj, nem szükséges szenvedni a nagy loknikkal. Nincs állandó szükség forró hajformázó eszközökre. A francia nők életvitelének nem pontosan ez a lényege. Inkább az, hogy a tökéletes frizura elrontásától való félelem helyett inkább élvezik az életet. Nem kerülik el a hirtelen öleléseket, a meglepetés fürdőket, vagy nem esnek kétségbe a szakadó esőtől. Inkább táncra perdülnek. Jobb, ha tehát olyan frizurát választunk, ami nem nehezíti meg az életünket.

Kerastase
Fotó: Pexels.com

4. Kezeljük úgy, akár egy ékszert

Vannak dolgok, amelyeket gyengéden és nagy szeretettel óvunk, mint például a kedvenc selyem fehérneműnk, csipkeharisnyánk. Ezeket nem dobjuk be a mosógépbe csak úgy, igaz? Nos, pontosan ez vonatkozik a hajra is. Vásároljuk mindig a legjobbakat: szulfátmentes samponokat, ápoló balzsamokat és enyhe maszkokat. Kicsit drágábbak ugyan, mint a családi kiszerelésű kozmetikumok, de a haj megköszöni!

5. Válasszuk az egyszerűséget

Jane Birkin, Catherine Deneuve, Audrey Tautou, Marion Cotillard. Ezek a hölgyek elismert stílusikonok, de frizurájuk soha nem volt túl bonyolult. Sőt! Úgy néztek ki, mint az átlagos diáklányok. Ne bonyolítsunk túl mindent, így tehát a frizuránkat sem!

Támogatott tartalom.

További szépségápolási cikkeink is érdekelhetnek: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •