gyereknap
(fotó: freepik.com)

Május utolsó vasárnapja teljes egészében a gyerekeké, hiszen ekkor van gyereknap. Sok szülőnek azonban gondot okoz, hogy milyen programmal tegye vidámmá a csemete napját. Most olyan programokat mutatunk nektek, amelyeken nem csak a gyerek érezheti magát boldognak, de a szülő sem unatkozik.

1. Gyereknap a Lupán

A Lupa Beach varázslatos környezetében igazán színes programok várják az idelátogatókat. A szokásos kézműves foglalkozások mellett ugyanis számos, kifejezetten aktivitást igénylő élményelemek várják a résztvevőket. Ilyen többek között a trambulin, a vízidodzsem, a vízi kalandpark, vagy éppen az ugrálóvár. A gasztronómiai élményről pedig a 2,5 kilométeren keresztül elérhető teraszos éttermek és büfék várják a szülőket és gyerekeket egyaránt. A belépés mindenki számára természetesen ingyenes. A Lupa Beach-ről részletesen itt olvashatsz: Egy hétig ingyen és védettségi igazolvány nelkül vár a Lupa Beach

trambulin
Önfeledten ugrálhatnak a kicsik a Lupán (fotó: pixabay/cotrim)

2. Gyereknap az OPPA farmon

A Vecsés mellett található OPPA farmon Aranyhaj mellett lovaskocsikázás, helyben készült gulyásleves, és számos állattartással kapcsolatos élmény várja a kirándulni vágyókat. A programok délelőtt 10 órától este 18 óráig tartanak. Az interaktív események mellett a gyerekek játszhatnak a csúszdás légváron, vagy benevezhetnek arcfestésre. A hatalmas füves területre pedig a házi kedvenceket is elvihetik a családok.

Ugrálóvár
A nagy gyerekkori kedvenc az ugrálóvár (fotó: pixabay/hardys)

3. Szentendrei 7 próbás kalandok

A gyereknap hétvégéjén igazi próbatétellel várják a gyerekeket a szentendrei szervezők. A koronavírus miatt sajnos a Skanzenbe tervezett programok nem valósulhatnak meg, így minden ide látogatót egy különleges sétára invitálnak a helyiek. 10 és 17 óra között Szentendre belvárosát végigjárva 7 próbát kell kiállniuk a családoknak és gyerekeknek. Ha mindent sikerül megvalósítani, akkor jutalomban részesülnek a résztvevők és akár Lurkócia királya is lehet a szerencsés. A kalandhoz szükség lesz egy verses útikalauzra és egy pecsétlapra, ezt a szervező honlapjáról le tudjátok tölteni.

gyereknap
Séta közben is remek programok várnak (fotó: pixabay/eme)

4. Gyereknapi ramazuri Pákozdon

Reggel 9 órától várnak szeretettel mindenkit a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkban a pákozdi Pagony lelkes dolgozói. A számos gyerekprogram mellett igazi kuriózumnak számító események is helyt kapnak ezen a vasárnapon. Ilyen többek között a madárgyűrűzés, vagy éppen az állatos bábelőadás. A szabadtéri helyszínen emellett lehetőség lesz futballozni, gokartozni, mászófalat kipróbálni, kézműves fortélyokat elsajátítani, valamint finom falatokat kóstolni.

Érdemes észben tartani, hogy a gyermeknapi rendezvényeken a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők, felnőttek és a velük lévő 18 év alatti gyerekek, fiatalok vehetnek részt.

Ha további programokon is részt vennél, akkor ezek épp neked szólnak: 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •