floating motors mini
(Fotó: Floating Motors)

A Floating Motors cég terve az, hogy a hagyományos vízi járműveket ötvözze a valaha volt legikonikusabb autókkal, ezáltal megalkotva egy új modellt, az úgynevezett “Resto-Floatingot,” ami a pihenés non plus ultrája. Tipp: Megérkezett az első Lamborghini-Tecnomar luxusjacht, íme a 4000 lóerős szörnyeteg

Vízen úszó autó? A Floating Motors megalkotta!

Egy egész képtár van tele az ötletes úszó autókkal. Köztük megtalálható a Mini Cooper, a Jaguar E-Type, a VW Type 2 Bus, a Mercedes-Benz SLS és még sok más. A VW-t úgy alakították ki, hogy a tetején le lehessen pihenni, valamint külön a búvárkodásnak is csináltak helyet. Ráadásul még létrát is tettek, hogy könnyebb legyen a vízből kimászni. Ha minden igaz, akkor ezek a járművek mindenféle méretben elérhetőek lesznek majd, 3 méter hosszútól egészen 7,5 méteresig.

A Floating Motors új találmánya.
Az úszó VW Camper egészen új szintre emelné a van life mozgalmat
Floating Motors
Jaguar E-Type

A Floating Motors elmondása szerint háromféle hajótest lesz elérhető az érdeklődők számára: katamarán, hagyományos és foil. Egyelőre öt modellel készül a cég, 40 és 240 lóerő közötti motorokkal. A cég tervei alapján különböző célra lehet majd használni ezeket a vízi járműveket. Például vízi taxiként is üzemelhetnek.

A Floating Motors az olasz Jet Capsule S.r.L és a Lazzarini Design Studio közös vállalkozása. A Jet Capsule S.r.L 2012-ben kezdte el munkálkodását, de a cég gondolata egészen 2010-ig nyúlik vissza. A legelső termékét 2016-ban dobta a piacra, majd ezután Kínába, Kanadába és Spanyolországba kezdett el szállítani járműveket. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy a Floating Motors mikor áll a nagyközönség elé az első elkészült vízi járművel, de mi már kíváncsian várjuk, és reméljük, hogy előbb-utóbb a Balatonon is feltűnnek ezek a különleges járművek.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •