mercedes maybach koncepció

A Mercedes még 2016-ban mutatta be a képen látható koncepciót, amiről azóta is méltatlanul keveset hallunk, pedig ez az egyik legcsodálatosabb autó, amit valaha láttunk. És, hogy miért tökéletes Batmobil a Vision Mercedes-Maybach 6? Azért, mert konkrétan maga Batman fogja használni a 2022-ben érkező The Flash című filmben. Olvass tovább és többet is megtudhatsz az autóról! Tipp: Vision AVTR: az Avatar inspirálta a Mercedes legújabb tanulmányautóját

Vision Mercedes-Maybach 6 kupé és kabrió

mercedes maybach vision 6
A kupé volt az eredeti koncepció, amit egy évvel később továbbfejlesztettek cabriolet modellé.

A német gyártó a 2016-os kaliforniai Monterey Car Week utolsó, legnívósabb eseményén, a Pebble Beach-i Concours d’Élégance-on mutatta be először a Vision Mercedes-Maybach 6 koncepcióautót. A kétszemélyes kupét a Mercedes-Benz kaliforniai Design Centerében tervezték és építették meg. Az autó teljesen elektromos hajtáslánccal rendelkezik, teljesítménye 550 kW, ami 750 lóerőt eredményez. Az alacsony padló alatt elhelyezett akkumulátor akár 500 km-es hatótávolságot is lehetővé tesz.

mercedes maybach cabriolet
A kabrió verzió a keménytetővel…
mercedes
… és anélkül

A kupé mellett a következő évben egy kabrió verziót is bemutattak, amelynek esztétikai okokból nem visszahúzódó, hanem egyben levehető keménytetőt álmodtak meg a tervezők. A The Flash forgatási képei alapján ez utóbbit választották a következő Batmobilnak, erről az utolsó oldalon olvashatsz többet. Ez is érdekelhet: Dokumentumfilm készült a legmenőbb Batmobile-okról – VIDEÓ!

A következő oldalon mutatjuk a Vision 6 utasterét is.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3