vanessa lakóautó felszerelés konyha mercedes citan
(Fotó: Motor1)

Az új és egyben az utolsó belső égésű motorral felszerelt Mercedes-Benz Citan modellt – bár még csak pár napja mutatták be és majd csak szeptember közepétől lehet rendelni-, máris egy szuper kiegészítő kapható hozzá, amitől minden van life-rajongónak eláll a lélegzete. A Mercedes Citan ékes példája annak, hogy a lakóautós életmódhoz nem feltétlenül szükséges egy nagyobb V-osztály vagy Sprinter. Tipp: Itt az új Mercedes-Benz Citan, a kishaszonjárművek királya

Konyhamodullal és ággyal a kisméretű Mercedes-Benz Citan tökéletes lakóautóvá alakítható

lakóautó konyhamodul
Mosogató, hűtő és számos tároló lehetőség
konyhapult lakóautó
Csúszásgátló betétek

A képen látható mini konyhamodult a német VanEssa, lakóautókba építhető felszereléseket gyártó cég készítette. A kis, fiókos szekrény tele van praktikus megoldásokkal, gáztűzhellyel, működő mosdóval, 31 literes hűtőszekrénnyel és egy 13 literes víztartállyal. A teljes konyhai modul súlya kb. 60 kiló, így annak beszererelése és kivétele is roppant könnyű és gyors.

Kompakt méretei ellenére a pult bőséges tárolóhelyet biztosít edényeknek, poharaknak és egyéb konyhai kellékek számára. A VanEssa konyhamoduljához kapható még egy egyedi, 115 cm széles és 189 cm hosszú ágyrendszer is, amivel a kisteherautó igazi lakóautóvá varázsolható. Amikor az ágy nincs használatban, az azt tartó elem összecsukható, a matrac pedig négybe hajtva a konyhapulton tárolható. Ennek a megoldásnak köszönhetően a furgon hátsó ülései továbbra is kihasználhatók maradnak. A modul igény szerint személyre szabható és három színben elérhető.

A forgalmazó oldala alapján a konyamodul 2700 euróba, míg a matracos hálórész további 1000 euróba kerül. A modulok a Mercedes Citan mellett beépíthetők többek között a Nissan NV250-be és a Renault Kangoo II-be is. Az ilyen megoldásoknak köszönhetően azoknak is lehet kvázi “csináld magad” lakóautójuk, akiknek nincs meg a kellő barkácstehetségük ahhoz, hogy saját kezűleg alakítsanak át és építsenek meg egy campert.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek, ne hagyd ki őket:

Forrás: Motor1″

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •