női autók sofőrök
Sokoldalú igényeket kell kielégítenie egy autónak, ha nő a gazdája; fotó: Freepik/master1305

Ha a „női autók” kerülnek szóba, sokan hitetlenkedve húzzák fel a szemöldöküket és joggal teszik fel a kérdést: lehet-e egyáltalán nemek szerint különbséget tenni az autóvásárlási szokások közt? Az igazság az, hogy igen, a különbség azonban nem feltétlenül az eltérő kromoszómákból, sokkal inkább a hétköznapok szempontjából eltérő igényekből eredeztethető. Éppen ezért a női autókkal kapcsolatosan sokak fejében élő kép nem más, mint egyszerű sztereotípia. Nem minden női autó kicsi, és nem mindegyiknek kell rikító színben pompáznia. A hölgyek igényei ugyanis legalább annyira sokoldalúak lehetnek a volán mögött, mint a férfiaké. Most mutatunk néhány olyan modellt, melyek mindegyike más miatt képes nagyon hamar belopni magát a női szívekbe!

Kényelem és biztonság: az édesanyák kedvencei

Sok családban mindkét szülő külön autóval rendelkezik. Az egyikkel apu munkába jár, a másikkal pedig anyu hordja óvodába és iskolába a gyerekeket, majd hazafelé a szükséges bevásárlást is elintézi. Minél nagyobb a család, annál nagyobb utastérre van szükség, így az anyukák számára a legideálisabb megoldást a városi forgalomban is könnyen vezethető SUV-k jelentik.

Nissan Qashqai olyan modern városi SUV, melyet a kényelmes vezetési élmény mellett a kiemelkedő biztonság tesz igazán különlegessé. Az Intelligent Mobility technológia az autó előtti út folyamatos figyelésével segít a balesetek elkerülésében, a parkolást segítő technológia pedig segít abban, hogy a legszűkebb városi utcákon is megtaláljuk a tökéletes parkolóhelyet. A modell nagy előnye továbbá, hogy fogyasztása a nagy karosszéria ellenére is alacsony, így a rendszeres városi közlekedés mellett hosszabb utazásra is kiváló választás lehet.

Nissan Qashqai
Nissan Qashqai: kiemelkedő biztonságot nyújt

De ott van például az új Peugeot 2008 is, amelynek tesztelése során arra voltunk kíváncsiak, hogy pontosan mivel tud minket levenni a lábunkról. A Peugeot új SUV-ja nem túl nagy, nem robusztus, mint mondjuk a DS nagyobbik SUV-ja, a DS 7 Crossback. Ugyanakkor nem is kicsi, pont jó ahhoz, hogy a városi forgalomban biztonságban érezhessük magunkat benne. És ami nem mellékes: különleges, egyedi a dizájnja kívül-belül, belecsempész egy kis vagányságot az édesanyák mindennapjaiba.

új peugeot 2008 fusion narancs színben
Az autó oldalán feltűnő a “töredezettség”, amely valójában egy háromszög alakú mélyedés a hátsó ajtóba illesztve

A következő oldalon az üzletasszonyok és a városban közlekedő hölgyek kedvenc modelljeit mutatjuk be.

1
2
3