next e mol plugee töltőhálózat
(Fotó: MOL Plugee)

Újabb fontos állomásához érkezett az e-mobilitás magyarországi fejlődése: a MOL átadta a NEXT-E projekt keretében telepített utolsó, 59. elektromos töltőberendezést, mellyel a MOL Plugee hálózat 170-re bővült. A MOL továbbra is napirenden tartja e-töltő-hálózatának fejlesztését: az év végéig 200-ra, 2025-ig pedig 500-ra emelkedhet a régióban elérhető töltőinek száma. Ez is érdekelhet: Exkluzív elektromos töltőállomásokat épít az Audi, ahol a fáradt sofőr is megpihenhet

A NEXT-E projekt magyarországi lezárása az egész régió szempontjából különösen fontos mérföldkő, hiszen a töltőinfrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen feltétele az elektromos autózás elterjedésének. A projekt jelentősen növeli az e-töltő-lefedettséget Kelet-Közép-Európában és érdemben javítva az elektromos autósok kiszolgálását. TIPP: Elektromos autózás a hidegben – miért kevesebb a téli hatótávolság?

A NEXT-E célja egy e-töltő-hálózat kiépítése, amely a cseh határtól, az Adriai- és a Fekete-tengerig húzódik

Az új telepítésekkel a magyarországi MOL Plugee hálózat már 81 egységet számlál. Ezek között 7 gyors-, 68 nagyteljesítményű villám-, 6 pedig ultragyors töltő. A régióban pedig immár 170, nyilvánosan elérhető elektromos töltő működik MOL-logó alatt, amelynek nagy részét, 141 darabot szintén a NEXT-E projekt részeként telepített a vállalat.

magyarország elektromos töltők térkép
A program égisze alatt idehaza telepített töltők döntő része az autópályák mentén ill. azok közelében található, ezzel megteremtve a valódi országos átjárhatóságot az elektromos közlekedésben

A MOL-csoport 2017-ben csatlakozott a NEXT-E projekthez. A projekt célja egy, a cseh határtól az Adriai- és a Fekete-tengerig kényelmes elektromos autózást lehetővé tevő nemzetközi töltőinfrastruktúra kiépítése volt. A NEXT-E keretében 222 db, több szabványt is támogató gyors (50 kW) és 30 db ultragyors töltőállomást (150–350 kW) telepítenek a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia és Románia területén. A projekt az Európai Bizottság jelentős támogatása mellett valósult meg: a teljes 22,17 millió eurós költségvetés 85 százalékát, 18,84 millió eurót az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) biztosította.

Ezeket a cikkeket se hagyd ki:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •