ABB-falitolto
Nem mindegy hogyan és milyen töltővel töltjük az e-autót

Iparági elemzők évek óta írnak arról, hogy 2020 fordulópont lesz az elektromos járművek (EV) terjedésében. Az előrejelzések szerint globális piaci részesedésük 2020-ban legalább 3%-ra emelkedik, majd állandó gyorsulást követően 2040-re az 50%-ot is meghaladja. Nagyobb cikkben mi is foglalkoztunk azzal, hogy meddig lesznek benzines autók, illetve, hogy miért is jó a villanyautózás. Ahogy arról is, hogy egyre többeknek lesz igénye a megfizethető töltési lehetőségek iránt. Az elmúlt években a legtöbb töltő ingyenes volt, ám ahogy nő a villanyautók száma és ezzel együtt a töltések száma is, úgy egyre nehezebb szabad töltőoszlopot találni. Akinek elektromos autója van, az jelenleg legkényelmesebben otthon, a saját garázsában tudja tölteni – ez lesz a legolcsóbb megoldás is. Azonban nem mindegy hogyan és milyen töltővel töltjük az e-autót – most egy új falitöltő mutatkozik be, amely az ígéretek szerint minőségi megoldást kínál a villanyautó töltés terén.

A falitöltő megfizethető töltés kínál

uj-abb-toltoAz ABB piacra dobta új, váltakozó áramú Terra AC falitöltőjét. A falitöltő nemcsak arra szolgál, hogy kielégítse az otthonok és a vállalkozások egyre fokozódó igényét a minőségi, ugyanakkor megfizethető csatlakoztatott töltés iránt, hanem a megújuló energia felhasználóinak egyre bővülő táborát is támogatja. Mindazokat, akik a saját maguk által előállított energiát akarják felhasználni és a fogyasztás irányítását saját kezükbe kívánják venni. A váltakozó áramú járműtöltésnek egy gyökeresen új, az otthonokban és a munkahelyeken egyaránt megvalósítható éjszakai, illetve hosszabb időtartamú megoldása ez. A falitöltő többféle változatban kapható – a legerősebb 22 kW teljesítményű –, hogy a világ minden táján kompatibilis legyen a helyi elektromos hálózatokkal. Biztonságos, okos és fenntartható töltési megoldást kínál. Könnyen telepíthető, egyszerűen használható és zökkenőmentesen beilleszkedik napjaink fogyasztóinak digitális életmódjába.

Legfőbb előnye az a konnektivitás. Ez lehetővé teszi a konfigurálás és a szoftverfrissítések végrehajtását egy dedikált alkalmazáson, illetve a távolból az adatfelhőn keresztül. Ez hatalmas rugalmasságot biztosít! Minimális helyszíni beavatkozást igényel, továbbá maximalizálja a rendelkezésre állás idejét és a villanyautó töltés hatékonyságát. Ráadásul minden töltőt egy olyan, a saját előállítású energia nagy pontosságú mérésére alkalmas órával szereltek fel, amely integrálható az épületek fejlett terhelésszabályozási funkciókkal rendelkező okos energiakezelő rendszereibe. Mindez lehetővé teszi, hogy a lakások és a vállalkozások tulajdonosai a maximális töltési teljesítmény és költséghatékonyság szempontjainak megfelelően állítsák be eszközeik teljesítményét.

Az otthoni villanyautó töltés szabályairól itt írtunk részletesebben.