porsche chris labrooy
(Fotó: chrislabrooy.com)

Kezdjük a legfontosabbal: mindenkit megnyugtatunk, egyetlen Porsche 911-ben sem keletkezett kár az alábbi képek elkészítése közben. Annak ellenére, hogy a képek valódinak tűnnek, mégsem azok. Jobban mondva, nem teljesen azok. Chris Labrooy digitális művész izgalmas munkájából szemezgettünk.

Porsche 911: a felfújható flamingó

„Nagyon nehéz elmagyarázni, hogy mivel foglalkozom – mondja a 40 éves skót művész. -Személy szerint digitális képkészítőnek hívom magam, aki a művészet és dizájn kereszteződésében találta meg a saját stílusát.” A képek egy része a valóságot ábrázolja, a szürreális, fotórealisztikus elemeket pedig a CGI-technológiával valósítja meg a fotográfus.

porsche 911 flamingó medence
(Fotó: chrislabrooy.com)

 

Labrooy gyerekkora óta kedveli az autókat. Sokat játszott velük, lerajzolta őket, egyre jobban elkezdte érdekelni az autók formatervezése. Egy a témával foglalkozó Top Gear-epizód megnézése után elhatározta, hogy a Royal College of Art egyetemen autótervezést fog tanulni. Így is tett, azzal a kivétellel, hogy a tanultakat nem az autóiparban, hanem a digitális művészetben kamatoztatta.

A Porsche 911 olyan, mint a legjobb hollywoodi színész: izgalmas, sokrétű, és mégis komoly

chris labrooy prosche
(Fotó: chrislabrooy.com)
porsche 911
(Fotó: chrislabrooy.com)

A harsány színek, a tökéletesen megalkotott kontrasztok és az álomszerű témák Labrooy védjegyévé váltak. A művész kimondottan szereti a kaliforniai Palm Springs kies, sivatagos tájait, valamint a környék 1950-es éveket idéző épületeit használni.

És, hogy Chris Labrooy aktuális fotósorozatának miért pont a Porsche 911 lett a főszereplője? „Amíg nem volt nekem is Porschém, addig fel sem fogtam, hogy micsoda autóipari remekművek ezek az autók. A 911 rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Ez egy nagyon lágy, finom és ívelt vonalakkal rendelkező autó, amely hihetetlen módon, szinte már ellentmondásosan teljesítményközpontú sportautó is egyben. A képeimen az autók a színészek, és a 911 esetében egyértelműen egy hollywoodi sztárról beszélünk.”

„Az autó az a fogyasztási cikk, amelyre minden ember vágyik.”

chris labrooy digitális művész
(Fotó: Porsche)
(Fotó: chrislabrooy.com)
(Fotó: chrislabrooy.com)

Chris Labrooy egyedi stílusával hamar felkeltette a legnagyobb cégek érdeklődését, többek között dolgozott már a British Airways-nek, a Nike-nak és az Apple-nek is. Kedvence azonban minden kétséget kizáróan az autók és a valóság manipulálása. „Véleményem szerint az összes fogyasztási cikk közül az autók azok, amelyek a legtöbbünk számára jelentik a vágyaink legfőbb tárgyát.” Chris Labrooy további Porsche 911-témájú képeit és egyéb munkáit megtalálhatod a művész rendszeresen frissülő Instagram-oldalán, ha valakit, akkor őt érdemes követni.

Nem ez az első alakalom, hogy a Drive Me Baby-n autókkal fogalalkozó művészeket mutatunk be. Legutóbb Amy Shore autófotós munkáiból készítettünk egy portrécikket, amelynek véletlenül éppen egy másik Porsche, a Taycan volt a főszereplője.

Forrás: Porsche Newsroom

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •