popcorn pattogatott kukorica egészséges
(Fotó: Charles Deluvio/Unsplash)

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a pattogatott kukorica megfelelően elkészítve egészséges, ha nem az egyik legegészségesebb snack. Tele van rostokkal és több antioxidánssal, akárcsak a legtöbb zöldség és gyümölcs. Persze nem a zsíros-vajas-cukros bolti és mikrós fajtára gondolunk. Ha bűnözésmentesen szeretnéd élvezni, érdemes lehet beszerezned akár egy popcorn-gépet is.

Ugyanis ez a kedvelt snack, ha otthon, forró levegős pattogatottkukorica-készítőben gyártjuk le, meglepően alacsony kalóriatartalmú lesz. Magas antioxidáns tartalma pedig annak köszönhető, hogy a pattogatott kukorica csak 4%-nyi vizet tartalmaz. Amíg ugyanis a magas víztartalmú zöldségekben és gyümölcsökben erősen oldott állapotban találhatóak meg a polifenolok, addig a pattogatott kukoricában koncentráltabb formában vannak jelen. A polifenolok blokkolják a rákos sejtek növekedéséhez szükséges enzimeket, így meggátolhatják azok elterjedését.

Egészséges popcorn? Csináld magad!

popcorn
A pattogatott kukorica igenis lehet egészséges, ha te is szereted, akkor a mikrós változat helyett, házilag készítsd el, így bűnözés mentesen élvezheted (Fotó: KamranAydinov/Freepik)

A pattogatott kukorica rosttartalma segíti az emésztést, ráadásul hamar jóllakottnak érezzük magunkat tőle, így kevesebbel is beérjük majd. Habár a teljes szénhidráttartalma nem alacsony, a benne található szénhidrát magas rosttartalommal párosítva már lassan felszívódó szénhidrátnak számít, azaz elfogyasztása után a vércukorszintünk sem ugrik meg hirtelen. És nem leszünk hirtelen újra éhesek.

Ízesítésére rengeteg lehetőségünk van. Ha valami édeset szeretnénk, akkor szórhatunk rá fahéjat, ha csípőset, akkor wasabival, chilivel dobhatjuk fel, de finom a curry-s vagy a mediterrán ízvilágú parmezános is. Ha érdekel, melyek még azok a nassolnivalók, amelyekből kis túlzással, de annyit ehetsz, amennyit csak szeretnél, kattints ide.

Forrás: Ízes Élet/The Healthy

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •