Kezdőlap Style&Trend Gasztro Ez a két kőbányai sör lesz az idei nyár biztos befutója

Ez a két kőbányai sör lesz az idei nyár biztos befutója

A Kőbánya X két variánsban jelenik meg; fotó: Freepik/rawpixel

Új közös márkát vezet be a magyar piacra a történelmi hagyományairól híres Dreher Sörgyárak és az újításaival nemzetközileg is elismertté vált Mad Scientist Sörfőzde. A Kőbánya X két variánsban jelenik meg: júliusban a könnyed, tiszta, világos sörök kedvelőit megszólító Underground Lager, majd később a sötét, karakteres különlegességek rajongóit célzó Catacombs Coffee Stout. A recepteket a sörfőzőmesterek közösen alkották meg, azzal a céllal, hogy a nagyüzemek technológiáját és évszázados tudását keresztezzék a kisüzemi sörgyártás friss, kísérletező szemléletével.

Az árazásában a nagyüzemi variánsok és a kisfőzdék piaca közé érkező új márkát közösen alkotta meg a két kőbányai cég

A legnépszerűbb sörtípus újraértelmezve

A két csapat sörfőzőmesterei legelőször a hazai piacon és nemzetközi szinten is magasan a legnépszerűbb sörtípust, a lágert gondolták újra. Az előkészítésnél a Kőbánya X Underground Lagerhez magas minőségű, speciális világos maláta mellett Bajorországból származó Spalt és Saphir komlókat használnak. A folyamatok során tradicionális sörfőzési eljárásokat alkalmaznak, a sört alacsony hőfokon erjesztik a pincében, majd hosszabb ideig kondicionálják. A folyamat során többször adnak aromakomlót a sörhöz, hagyományos módon a főzőházban a komlóforralás során, és modern hidegkomlózási eljárással az erjesztést követően is. Így született meg ez a fűszeres és visszafogottan citrusos ízvilágú, kristálytiszta ropogós láger.

Kőbánya X Catacombs Coffee Stout a barnák kedvelőinek

Másodikként jelenik majd meg a Kőbánya X Catacombs Coffee Stout – egy igazi fekete sör, amelynek az elkészítése odafigyelést és precíz erjedésvezetést igényel. A pörkölt és enyhébben pörkölt árpamaláta és a zabmaláta mellett zabpelyhet és specialty kávét is főznek a sörbe. Lágy malátásság és szénsavasság, valamint kávés, kakaós, keserű csokis, karamellás és enyhén a komlótól keserű íz jellemzi.

A nagyobb élelmiszerüzletekben a láger már júliusban elérhető lesz. Ha pedig megkóstoltad, gondolkozz felelősen – ittasan ne ülj a volán mögé!