papírpalack Coca-Cola
100% papír, 100% újrahasznosított anyagok. Ezen dolgozik a Coca-Cola vállalat, hogy megvalósuljon a Hulladékmentes Világ

A magyar fogyasztók próbálhatják ki először azt az innovatív papírpalack prototípust, amit a Coca-Cola a dán Paboco startuppal együtt fejlesztett ki. Az év második negyedévében 2000 hazai vásárló találkozhat az újfajta csomagolási megoldással. Az első európai piaci teszt során egy növényi alapú ital, az AdeZ kerül az új papírpalackba.

Az AdeZ fogyasztói elve, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak a fenntarthatóságra

A hamarosan a magyar fogyasztók otthonaiba kerülő papírpalack prototípus része a Coca‑Cola „Hulladékmentes Világ” globális stratégiájának. A vállalások között szerepel, hogy 2030-ra a felhasznált csomagolóanyagok 100%-ának megfelelő mennyiséget gyűjtik be és hasznosítják újra. A Hulladékmentes Világ egyik célja a körkörös gazdaságot lehetővé tévő innovatív csomagolási megoldások kifejlesztése is.

coca cola adez papírpalack
A Coca-Cola papírpalack prototípusát a dán Paper Bottle Company (Paboco) fejlesztette ki, ez idén a fogyasztói tesztelési fázisba lép, hogy kiderüljön, mit gondolnak róla vásárlók. (Fotó: Coca-Cola)

“Az AdeZ növényi alapú ital fogyasztóira kifejezetten jellemző, hogy nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, és érdeklik őket az e területen zajló fejlesztések és újítások. Ezért gondoljuk, hogy a márka üzeneteit és a terméket figyelembe véve, az AdeZ márka a jó választás arra, hogy éles piaci környezetben próbálhatjuk ki az új papírpalackunk prototípusát és annak fogadtatását” – mondta Halász Katalin, a Coca‑Cola ‘Nutrition’ kategóriáért felelős európai marketing igazgatója.

Az első európai piaci teszt során – melyre 2021 második negyedévében kerül sor – növényi alapú ital, az AdeZ kerül az új, 250 ml-es papírpalackba. Hazánk egyik leggyorsabban növekvő online élelmiszer-kiskereskedőjével, a Kifli.hu-val kötött partnerségen keresztül jut el belőle 2000 palack a fogyasztókhoz.

És, hogy az autóipar jelenleg hogyan hasznosítja újra a PET palackokat? Az Audinál például üléshuzatot készítenek belőle.

Forrás: Coca-Cola.hu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •