fiatal lány nő
(Fotó: wayhomestudio/Freepik)

A menstruációs ciklus és a bőr egészsége közötti kapcsolat tudományos megismeréséért együttműködésre lépett a L’Oréal és a Clue menstruációs ciklus követő alkalmazás. Ez is érdekelhet: Szépítő filterek helyett legyen inkább hatékony arcápolási rutinod! Ehhez adunk tippeket

A Clue alkalmazása segít megérteni a tested működését

A bőr az egyik legnagyobb és legfontosabb szervünk, amely számos változáson megy keresztül, például az ösztrogén és a tesztoszteron hatására. Ezek a hormonok befolyásolják a faggyútermelést is, amely a pubertás során a bőrváltozások legnagyobb okozója. Ezen mirigyek termelése a menstruációs ciklus során is változhat, ám még mindig nehéz feltérképezni, hogy a hormonok ingadozása hogyan befolyásolja a bőr állapotát ebben az időszakban. Éppen ezért a L’Oréal együttműködésbe kezdett egy femtech alkalmazással, a Clue-val, hogy továbbfejlessze a tudományos ismereteket a bőr egészségének és a menstruációs ciklusnak az összefüggéseiről. Az alkalmazás elérhető a Play Store és az App Store felületén.

menstruációs ciklus követő alkalmazás
A Clue femtech-vállalat menstruációs ciklus követő alkalmazásával jobban megértheted a ciklusod alatt végbemenő folyamatokat (Fotó: wayhomestudio/Freepik)

A Clue Period Tracker alkalmazásnak jelenleg több mint 12 millió felhasználója van, 190 országban. Ez a partnerség összefogja a L’Oréal bőrápolási szakértelmét és beautytech ambícióit a Clue vezető szerepével a reproduktív egészség és az adatvezérelt technológia területén. Továbbá, a Clue együttműködik a L’Oréal Aktív Kozmetikai Divíziójával és klinikai szakértőivel is, hogy tudományosan megalapozott új tartalmakat dolgozzanak ki a menstruációs ciklusról és a bőr egészségéről. Ezeket itt tudod elolvasni.

A világ egyik leggyorsabban növekvő femtech-vállalataként, a Clue célja, hogy támogassa a menstruációs ciklus megértésének kutatását. Ennek érdekében a cég együttműködést alakított ki számos intézménnyel, köztük a Stanford-, a Columbia-, a Washingtoni- és az Oxfordi Egyetem kutatóival.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •