Erre a képre vajon mennyi filter kerül még? (Fotó: drobotdean/Freepik)

Hányan vagyunk, akik naphosszat bújjuk a social media felületeket, gyönyörködve mások „tökéletes” külsejében és életében. És hányan vagyunk, akikben emiatt rossz érzések keletkeznek? Napjainkban a közösségi média felületek böngészése sokunk életének meghatározó részévé vált, amely tudat alatt negatívan befolyásolhatja személyiségünket, testképünket és önértékelésünket. Az Avon szakemberei erre a problémára szeretnék felhívni mindenki figyelmét, és arra, hogy a manipulált tartalmak és beauty filterek sosem lehetnek értékesebbek és szebbek a természetes megjelenésünknél.

Felejtsük el a szépítő filterek használatát!

social media szépítő filterek
Fogadjuk el természetes külsőnket, hiszen egyediségünk tesz minket igazán gyönyörűvé, nem pedig a közösségi médiás beauty, azaz szépítő filterek

Habár a legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy a közösségi médiában megosztott fotók jelentős része manipulált tartalom, társadalmunk számára mégis kezd természetessé válni ezek elfogadása, kezdjük őket valósnak és követendőnek tekinteni. A tartalommegosztó oldalakon napról napra sokszorozódnak a különböző beauty és retusáló filterek, amelyek tökéletes bőrt, vékonyabb orrot és dúsabb ajkakat eredményeznek, így alkotva hamis képet felhasználók ezreiről és alakítva ki természetellenes szépségideálokat, melyeknek mind meg akarunk felelni.

A szépséget nem lehet bekategorizálni és meghatározott keretek közé szorítani, éppen attól vagyunk gyönyörűek, hogy mind különbözünk egymástól

Habár sajnos a hibátlan bőrt, hatalmas ajkakat és természetellenesen csillogó boci szemeket eredményező szépítő filterek használata egyre elterjedtebb, mi több sokszor elvárt is, napjainkban egyre gyakrabban szólalnak fel véleményvezérek a túlzásokba eső beauty effektekkel szemben és hirdetik a természetesség tökéletességét. A fent említett szakértők, Szabó Doris sminkmester és Károlyfi Edit szépségszakértő is ezt az álláspontot képviselik, és ennek fényében készültek nekünk néhány jó tanáccsal arcápolási rutinunkat és sminkelési szokásainkat illetően, hogy a természetesség és elfogadás jegyében is a legjobb formánkat hozhassuk.

A szépítő filterek helyett legyen megfelelő arcápolási rutinod, ehhez a következő oldalon adunk tippeket.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3