2020 ema european music awards lady gaga ariana grande
(Fotó: mtvema.com)

A járványhelyzetre való tekintettel a több mint negyed évszázados rendezvénysorozatot idén rendhagyó módon rendezik meg. Az MTV EMA 2020 Show névre keresztelt díjátadó ugyanis ezúttal virtuális műsorral jelentkezik Budapestről és Londonból és négy ikonikus magyarországi helyszínt érint majd. A könnyűzenei világ egyik legfontosabb eseménye, az MTV European Music Awards november 8-án kerül megrendezésre.

Jót tehet a hazai turizmusnak a 2020-as EMA

budapesti látnivalók lánchíd
Egy ilyen nagyszabású világesemény megszervezése komoly előnyt jelent nemcsak Budapest, hanem Magyarország számára is. (Fotó: nextvoyage/Pixabay)

Az 1994 óta minden évben más európai nagyvárosból közvetített zenei rendezvény hatalmas reklámértékkel bír, hiszen hazánk négy különböző helyszínét láthatják majd az MTV Europe és az összes MTV csatornáján, beleértve az online adást is. Ez mintegy 200 országot és többszáz millió nézőt jelent.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közleményben kiemelte: “Hatalmas lehetőség Budapest számára, hogy a 2020-as MTV EMA, a világ egyik legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának következő állomása a magyar főváros lesz. A nemzetközi turistákért hamarosan újrainduló versenyben egy ilyen nagyszabású világesemény megszervezése komoly előnyt jelent nemcsak Budapest, hanem Magyarország számára is.”

Sam Smith és Doja Cat is a fellépők között

little mix mtv european music awards
A Little Mix tagja lesznek az est házigazdái, és egyben sztárfellépők is. (Fotó: mtvema.com)

A minap pedig az is kiderült, hogy a 2020-as European Music Awards házigazdája az angol lánycsapat, a Little Mix lesz, akik egyben fellépők is lesznek. Ami a többieket illeti, már biztos, hogy ott lesz Sam Smith, Maluma, Doja Cat, Zara Larsson és YUNGBLUD is. Mivel idén az eseményt online rendezik meg, így a világ számos részéről láthatunk majd előadásokat. Ezért egyelőre senki sem tudja, hogy az előadók milyen látványos produkciókkal, esetleg sztárvendégekkel lépnek majd fel. A nyertesek kiválasztása, mint máskor, most is a rajongók feladata, szavazni online lehet, többek között magyar előadókra is.

Forrás: MTÜ/MTI