biztonságos repülés repülőtér
A Budapest Airport november hónapban 96,1 százalékos forgalomcsökkenést regisztrált a 2019 novemberi adathoz képest.
Bővített célállomáslistával várják az ünnepeket a Budapestre járatot üzemeltető légitársaságok. December közepétől 51 úti célba jelentettek be légi összeköttetést, elősegítve azt, hogy aki teheti, a szerettei körében tölthesse az ünnepeket.

Az elérhető célállomások listája az egyes országokban érvényben lévő korlátozások függvényében változhat. Ezért a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy a nagykövetségek és a légitársaságok weboldalán tájékozódjanak az utazás feltételeiről.

96,1 százalékos forgalomcsökkenés novemberben

budapest airport menetrend
(Fotó: Turizmus.com/Budapest Airport)

A közlemény kitért arra is, hogy novemberben a várakozásnak megfelelően tovább csökkent az utasforgalom: az elmúlt hónapban 49 283 érkező és induló utast fogadott a repülőtér, amely a tavalyi évben ebben az időszakban mért napi utasszámnak felel meg, ez 96,1 százalékos forgalomcsökkenést jelent.

A repülőtér-üzemeltető decemberben is hasonló mértékű forgalomra számít, ugyanakkor a karácsonyi időszak hozhat némi növekedést az utasszámban. A cég várakozása szerint a Budapest Airport éves utasszáma 2020-ban legfeljebb 4 millió lesz. Ez hatalmas visszaesés ez elmúlt évek folyamatos növekedéséhez, amely a tavalyi több mint 16 millió utassal csúcsosodott ki.

Exkluzív kedvezményekkel várják az utasokat a nagy légitársaságok

repülés utazás vágyakozás
fotó: FReepik/awesomecontent

Az Emirates, amely az év legbiztonságosabb légitársasága címet is elnyerte az idén, nem mindennapi ajánlattal invitálja az utasokat. Akik most velük repülnek Dubajba, azoknak egy ingyen éjszakát biztosítanak a város egyik leghíresebb 5 csillagos szállodájában.

A Qatar Airways pedig a diákoknak kínál most exkluzív kedvezményt. Azok, akik a Diák Klubhoz csatlakoznak, a jövőben akár 20%-os kedvezményre is jogosultak lesznek repülőjegyük foglaláskor. Itt megtudhatod, még milyen további előnyökre tehetsz szert a Qatar-tagsággal.

Forrás: Turizmus.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •