Qatar Airways budapest doha
(Fotó: Qatar Airways/Facebook)

A Qatar Airways szeptember 29-től heti négy járatot indít a ghániai Accrába, a légitársaság ezzel immár heti 46 menetrendszerinti járattal és 14 desztinációval van jelen az afrikai kontinensen.

Az új járatokkal a légitársaság már az alábbi úticélokat szolgálja ki Afrikában: Addisz-Abeba, Dar es-Salaam, Dzsibuti, Entebbe, Kigali, Kilimandzsáró, Lagos, Mogadishu, Nairobi, Seychelle-szigetek, Tunézia, Windhoek és Zanzibár. A folyamatosan bővülő kínálattal az utasok még rugalmasabb csatlakozásokat élvezhetnek a Közel-Kelet legforgalmasabb és legjobb repülőterének tartott Hamad Nemzetközi Repülőtéren.

“Örömünkre szolgál, hogy elhozhatjuk a Qatar Airways menetrendszerinti járatait Ghána fővárosába, amely a régió egyik leggyorsabban fejlődő gazdaságának egyike. Accra világszinten a vendégszeretetéről és a mezőgazdasági exportjairól híres. Az accrai desztinációt még idén januárban jelentettük be, bár a pandémia kissé eltolta a terveinket. Ghána kormányának támogatásával kissé megkésve, de végül sikerült elstartolnunk. Örömmel várjuk a közös munkát és, hogy közösen fejleszthessük a régió turizmusát” – mondta Őfelsége Akbar Al Baker, a Qatar Airways Csoport vezérigazgatója.

Októbertől újra 90-nél is több célország

qatar airways menetrendszerinti járatok
Accrát, mint a legtöbb úticélt a legkorszerűbb Boeing 787 Dreamliner fogja kiszolgálni. Ebben 22 business osztályú és 232 turista hely található. (Fotó: Qatar Airways)

A Qatar Airways immár 28 ázsiai és Csendes-óceáni, 31 európai, 12 közel-keleti, 9 észak-amerikai, valamint 14 afrikai menetrendszerinti járattal büszkélkedhet. Az elmúlt hónapok járatritkításai után október közepétől pedig ismét több mint 90 országba fognak repülni. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint április és július között a Qatar Airways volt a világ elsőszámú nemzetközi légitársasága. Ez idő alatt ugyanis más légitársaságoktól eltérően a Qatar Airways kínálata sosem esett 30 nemzetközi desztináció alá. A Qatar Airways természetesen kiemelt figyelmet fordít a koronavírus ideje alatt az új biztonsági előírásokra is. A légitársaság járványügyi intézkedéseiről itt írtunk részletesebben.

Forrás: qatarairways.com