becsi-strand
Megújult az ételkínálat, több lett a sportolási lehetőség is; fotó: CopaBeach Facebook
Tavaly nyáron nyílt meg a bécsi strand, amely tengerparti hangulattal, ráadásul ingyenes belépéssel várta a hűsölni vágyókat. A megújulás után a bécsi CopaBeach már megnyitott, idén még zöldebb, hűsebb, árnyasabb, ráadásul még gördeszkapark és ízletes fogások is vannak. A tengerparti hangulat persze megmaradt!

Tengerparti hangulat öt hektáron

A koronavírus-előírásoknak eleget téve várja a kikapcsolódni vágyókat a belvárostól alig negyed órára található, Duna-szigeten elterülő, homokos tengerpartot idéző bécsi CopaBeach. A teljes terület öt hektár nagyságú, a vízparti rész pedig ötszáz méter hosszan húzódik. A strand ingyenesen, fogyasztási kötelezettség nélkül használható. Ez egy népszerű koncepció a vízparti szabadidős területek kialakításánál Bécsben, a Duna-csatorna Kaiserbadschleuse részén jelenleg épülő „úszó szigeteknél” is ezt az elvet alkalmazzák. A belvárosi mediterrán hangulatról olajfák, leanderek és pálmák, míg a hűsítésről a Duna vizén kívül több párazuhany gondoskodik.
becsi_CopaBeach
Tengerparti hangulat a város zajától nem messze; fotó: © PID/Christian Fürthner

Íme, a bécsi strand újdonságai

Az átépítéssel negyvenegyezer négyzetméteren újult meg a partszakasz. A metrókijárathoz közel helyet kapott egy a kezdőket és profikat egyaránt kiszolgáló gördeszkapálya, illetve mászópark is épült. Lehetőség van jógázni vagy a vízi sportok kedvelőinek kenuzni és SUP-ozni. A bécsi CopaBeach büféi megújult ételkínálattal várják az ideérkezőket. A kis bódék között van venezuelai streetfood és palacsintázó is, de a bécsi konyha is képviselteti magát. A koktélok elmaradhatatlan részei a tengerparti hangulatnak, így természetesen ebből is bő kínálatot találunk. Az újonnan telepített, hatalmas fáknak köszönhetően húsz százalékkal megnőtt a zöldfelület és az árnyékos helyek száma. Nem véletlen, hogy a zöldfelületek aránya, a közlekedés és a fenntarthatóság alapján Bécs nyerte el a világ legzöldebb városa címet nemrég.
copabeach-becs
A kézmosás és a távolságtartás itt is a szabályok között van; fotó: CopaBeach Facebook
Szabad téren sokkal kevésbé terjed a fertőzés, de itt is be kell tartani a koronavírus elleni hatósági előírásokat és egymástól távolságot kell tartani. Erre több helyen is táblák figyelmeztetnek. Ausztriában, járvány elleni védekezés tudnivalóit ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

Forrás: Turizmus.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •