10 egyszerű autószerelési tipp, amelyekkel százezreket spórolhatsz

Az egyre modernebb autókhoz már drága berendezések és elektronikus diagnosztikai rendszerek szükségesek, hogy kijavítsák az esetleges problémákat. Vannak azonban olyan javítások, karbantartások, amelyeket te is könnyedén elvégezhetsz. Mutatjuk a tíz legjobb és legegyszerűbb autószerelési tipp mindegyikét.

Autószerelési tippek

Számos olyan eset fordulhat elő az autód életében, amelyet te is képes lehetsz orvosolni. Mindezt pedig olyan egyszerű eszközök használatával, amelyeket biztosan te is tartasz otthon. A javításhoz nem kell szakértőnek lenned, kevés tapasztalat is elegendő. Így pénzt, időt, és aggodalmat is megspórolhatsz magadnak. Ezekkel az apró megoldásokkal nem is hinnéd, mennyivel tudod meghosszabbítani autód életét.

női autószerelő
Könnyű megoldások az otthoni autószereléshez (fotó: pexels.com)

1. Cseréld ki a levegőszűrőt

Az eltömődött légszűrők számos szinten csökkentik az autó teljesítményét. Ha azonban lecseréled, nagymértékben növelni tudod az autód energiáját. Nem is beszélve arról, hogy csökkented a jármű károsanyag-kibocsátását.

2. Végezz olajcserét

Az olajcserét bizonyos óvintézkedéseket szem előtt tartva, viszonylag könnyű elvégezni. Az első legfontosabb lépés, hogy ellenőrizd: hozzáférsz az olajleeresztő csavarhoz és az olajszűrőhöz anélkül, hogy a motor forró alkatrészei megégetnének. Az olajcseréhez csak ezekre az eszközökre lesz szükséged: olajszűrő, csavarkulcs, tölcsér, új olaj, olajtartály.

További hasznos, autókímélő tippeket itt találsz: 8 egyszerű tipp, hogy az autód ne amortizálódjon feleslegesen

Az otthoni autószerelési tippek a következő oldalon folytatódnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4