női autóvezető
Fotó: Freepik.com/diana.grysku

Tudjuk mire gondolsz: miért lenne bármikor szükséged az autóban egy vécépumpára?! Cikkünkben most olyan hétköznapi autós problémákra találunk megoldásokat, amelyeket olvasva garantáltan azt fogodk mondani: “Hogy nem jutott ez korábban az eszembe?!” A legjobb az egészben, hogy a hétköznapi problémákra teljesen hétköznapi, könnyű és olcsó megoldásokat kínálunk. Íme a legjobb autós life hack tippek, amelyekkel időt, pénzt és még felesleges idegeskedést is megspórolunk neked!

1. A belső levegő keringetése

autó belső levegőkeringetés
Tessék használni ezt a sokak által mellőzött gombot. (Fotó: Brightside.me)

Az autó talán egyik legértékesebb, és sokak által legritkábban használt funkciója. Városban eleve ajánlott az autó belsejében található levegő keringetése, hiszen a városi szmogot jobb nem belélegezni. Főleg igaz ez a dugóban egy helyben állva, vagy piros lámpánal való hosszú sorban álláskor, hiszen ilyenkor az előttünk, mellettünk és mögöttünk lévő autók kipufugógázát engedjük be az autóba. Esőben és télen azonban a belső levegőkeringetés nem szerencsés, hiszen bekapcsolásával szinte azonnal bepárásodnak az ablakok. Erre a megoldás a klíma bekapcsolása.

2. Benzinspórolás: Ürítsd ki az autót!

benzin spórolás csomagtartó autós tippek
Nem csak autós tipp: Rend a lelke mindennek. (Fotó: Brightside.me)

Egyszerű a képlet: minél nagyobb az autó súlya, annál nagyobb a fogyasztása. Egy fullra pakolt autónál a motornak sokkal több benzint kell elégetnie ahhoz, hogy felgyorsuljon és mozgásban tartsa a járművet. Éppen ezért, időről-időre érdemes körülnézni a csomagtartóban, és kipakolni a felesleges cuccokat. A nagyon szüséges dolgokat azonban mindenképp hagyd a kocsiban! Hogy nőként mi az a 10 dolog, aminek az autódban a helye, ebben a cikkünkben írunk.

További néhány tuti autós tipp a következő oldalon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3