Nő autóban napszemüvegben
Fotó: 123RF

Összeszedtünk 10 „apróságot”, ami nélkül jobb, ha holnap már nem is indulsz útnak. És most lépjünk ki a klasszikus papírzsepi, forgalmi, biztosítási papírok háromszögből, ezek alap dolgok. Ha mégsem, akkor tedd be őket gyorsan, aztán még az alább felsorolt 10 dolog is kerüljön bele a kocsiba!

1. Napszemüveg

Életmentő. Különösen akkor, ha te is olyan szerencsés vagy, hogy az autó napellenzője az esetek 90%-ban kb. semmit sem ér. (Hogy miként védekezhetsz vezetés közben a vakító napfény ellen, arról itt olvashatsz.) Plusz pont jár neki azért, mert a szemünk alatti karikákat is elrejthetjük vele és a napi szettünket is feldobja. Előbbi persze csak akkor érvényes, ha kültéren vagyunk. Amint belépünk valahova, vagy például mélygarázsba hajtunk be, toljuk fel a fejünkre. Minőségi darabot válasszunk, kifejezetten vezetéshez is ajánlott lencsével.

2. Váltócipő

Előfordulhat, hogy napközben feltöri a lábadat a magassarkú, és ekkor már csak egy kényelmes sportcipőben esik jól a vezetés. Sőt, vannak, akik kifejezetten csak egyféle cipőben tudnak és szeretnek vezetni – náluk mindig ott lapul az autóban a váltócipő. Arról, hogy milyen például magassarkúban, sportcipőben, vagy éppen bakancsban vezetni, készítettünk egy érdekes videót, nézd meg itt:

3. Esernyő, esernyő és esernyő!

Alapdolog, profibbak mindjárt kettőt is tartanak. Egy összecsukhatót elöl, egy nagyobbat a csomagtartóban. És sose felejtsd el visszatenni, miután kiszálltál és bevitted megszárítani.

4. Sminklemosó kendő

Ha voltunk olyan feledékenyek, hogy az esernyő kimaradt és jól eláztunk, vagy csak sírtunk egy nagyot örömünkben/bánatunkban, akkor másodpercek alatt eltüntethetjük a nyomokat. Még mindig inkább smink nélkül jelenjünk meg, mint szétfolyt szemfestékkel. Aki mindig a táskájában hordja az egész sminkfelszerelését, arra ez a pont nem vonatkozik. Csak a táskád ne hagyd otthon!

További hasznos dolgok az autódba a következő oldalon!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2